Miloš Mileusnić
Facebook printescreen
Miloš Mileusnić

Facebook printescreen

Miloš Mileusnić, Foto: Facebook printescreen

Tragedija čiji motiv nije razjašnjen, s obzirom na to da osumnjičeni za ubistvo nije poznavao svoju žrtvu, zatekla je celu Srbiju. Ipak najbolnije uspomene ostale su među Miloševom porodicom i prijateljima. Njegov cimer Filip Bjelić, s kojim je živeo četiri godine, ispričao je kako je izgledala poslednja Miloševa noć.

- Ja sam došao oko 03:50 to jutro sa nekog rođendana. On je bio u stanu, što se subotom uveče tj. nedeljom ujutru nikad nije dešavalo. Pričali smo nešto o košarci, igrali su i Zvezda i Partizan taj dan. Dogovarali smo se da gledamo Đokovica sledećeg jutra, bilo je finale sa Nadalom - prisetio se noći koja mu je promenila život.

On je dalje naveo da je otišao da se istušira i legao da spava.

- Miloš je ostao da gleda nešto na Jutjubu i u jednom momentu je ušao u sobu da mi pokaze tetovažu što mu je neki drug uradio. Posle toga mi je oko 5:15 rekao da će da ode kod Kaće (devojke) na kratko, jer je ona ostala duže u gradu to jutro. On nije zaspao, pa su hteli da se vide na pet minuta, pošto smo živeli na tri minuta od nje - rekao je Filip.

- Sledeće čega se sećam je policija na vratima. Danas mi je jako težak dan, nisam spavao celu noć, zaspao sam tek oko 7, a Miloš je ubijen u 10 do 6. Vraćao sam u glavi tu noć - ispričao nam je Filip.

Neđeljko Đurović

Instagram

Neđeljko Đurović, Foto: Instagram

Tragični događaj i voljenog druga Čačani nisu zaboravili - oni su sinoć paljenjem baklji pokazali da se borba za pravdu nastavlja, kao i da sećanje na Miloša još uvek živi.

Za Miloševo ubistvo osumnjičen je Neđeljko Đurović iz Požarevca, čije je suđenje nedavno počelo.

Kako se sumnja, nakon noći navodno provedene na društvenim mrežama, osumnjičeni Neđeljko Đurović, nezadovoljan svojim životom, rano ujutro izašao je na ulicu i nožem nasmrt izbo Miloša, koga je tad prvi put video. Ubistvo se dogodilo na Zvezdari, u Ulici Dimitrija Tucovića.

Nesrećnog Miloša je izbo nožem i pobegao, a uhapšen je ubrzo, jer je po gradu pravio incidente. Snimci kamera koji su pregledani pokazali su da je reč o istom mladiću koji je ubio Mileusnića.

Optužen je za teško ubistvo, počinjeno na svirep i podmukao način.

Neđeljko Đurović je prvobitno u policiji nakon hapšenja navodno priznao sve, ali je dan kasnije sve negirao. Zločin je negirao i pre nekoliko dana, na pripremnom ročištu.