IZREČENA PRESUDA ZA NESREĆU NA MAGISTRALI Četiri godine zatvora za četiri smrti

Mediji prenose da se sudar dogodio kada se "dačija" sa sporednog puta iz pravca Bogovode uključila na Ibarsku magistaralu, a otpozadi je direktno udario "BMV".

Viši sud u Beogradu
Viši sud u Beogradu,

Viši sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora Nikolu Mihailovića (28) iz okoline Lazarevca, jer je 9. avgusta 2019. izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj je poginulo četvoro mladih, a više njih je povređeno.

Nakon izricanja prsude ukinut mu je pritvor i određena mera zabrana napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora (kucni pritvor uz nanogicu).

Pored zatvorske kazne, njemu je i izrečena mu je mera bezbednosti zabrane upravaljanja motornim vozilom.

U zatvorsku kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, saopštio je Viši sud.

Na ovu presudu i tužilalštvo i odbrana mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Mihailović je osuđen zbog "teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

On je 9. avgusta 2019. godine oko jedan sat posle ponoći vozio "BMV" na Ibarskoj magistrali i njime se kod mesta Županjac velikmom brzinom udario u taksi "dačiju".

Tada su, prema pisanju medija, poginuli njegova saputnica iz BMV-a Katarina Ivanković (20), i troje iz "dačije" - vozač Aleksandar Savatić (22) Đorde Belušević (22) i Đorde Subotić (19).

Teško je povređen maloletni Stefan S, koji je bio u "dačiji" a u "bmv-u" teške povrede zaobili su Stefan Matović i Kristina Vasiljević, dok je lakše povreden Stefan Ivanović.

Tužilaštvo ga tereti da je te noći vozio sa 1,36 promila alkohola u krvi i brzinom od najmanje 117 kilometara na čas, dok je na toj deonici brzina ograničena na 50 km/h.

Mediji prenose da se sudar dogodio kada se "dačija" sa sporednog puta iz pravca Bogovode uključila na Ibarsku magistaralu, a otpozadi je direktno udario "BMV".

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi