Viši sud u Beogradu
printscreeen youtube
Viši sud u Beogradu

printscreeen youtube

Viši sud u Beogradu,

Viši sud u Beogradu osudio je danas na četiri godine zatvora Nikolu Mihailovića (28) iz okoline Lazarevca, jer je 9. avgusta 2019. izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojoj je poginulo četvoro mladih, a više njih je povređeno.

Nakon izricanja prsude ukinut mu je pritvor i određena mera zabrana napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora (kucni pritvor uz nanogicu).

Pored zatvorske kazne, njemu je i izrečena mu je mera bezbednosti zabrane upravaljanja motornim vozilom.

U zatvorsku kaznu mu se uračunava vreme provedeno u pritvoru, saopštio je Viši sud.

Na ovu presudu i tužilalštvo i odbrana mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Mihailović je osuđen zbog "teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja".

On je 9. avgusta 2019. godine oko jedan sat posle ponoći vozio "BMV" na Ibarskoj magistrali i njime se kod mesta Županjac velikmom brzinom udario u taksi "dačiju".

Tada su, prema pisanju medija, poginuli njegova saputnica iz BMV-a Katarina Ivanković (20), i troje iz "dačije" - vozač Aleksandar Savatić (22) Đorde Belušević (22) i Đorde Subotić (19).

Teško je povređen maloletni Stefan S, koji je bio u "dačiji" a u "bmv-u" teške povrede zaobili su Stefan Matović i Kristina Vasiljević, dok je lakše povreden Stefan Ivanović.

Tužilaštvo ga tereti da je te noći vozio sa 1,36 promila alkohola u krvi i brzinom od najmanje 117 kilometara na čas, dok je na toj deonici brzina ograničena na 50 km/h.

Mediji prenose da se sudar dogodio kada se "dačija" sa sporednog puta iz pravca Bogovode uključila na Ibarsku magistaralu, a otpozadi je direktno udario "BMV".

Pročitajte još: