Zoran i Jelena Marjanović
privatna arhiva
Zoran i Jelena Marjanović

privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Suđenje Zoranu Marjanoviću počeće u utorak pred Višim sudom u Beogradu. Optuženi za ubistvo supruge Jelene Krsmanović prvi put će pred sudom izneti svoju odbranu gde bi iz svog ugla trebalo da navede šta se dešavalo tog 2. aprila 2016. godine.

Pročitajte još:

Zoran Marjanović poslednji put govorio je pred istražnim organima o ubistvu supruge 15. septembra 2017, kada je uhapšen zbog sumnje da ju je sa devet udaraca oštrim predmetom usmrtio u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči. Tada je Marjanović govorio o onome šta se dešavalo u danu kada mu je supruga navodno nestala pred očima kada je otišla da trči dok je on bio sa njihovom petogodišnjom ćerkicom.

Ono šta je Marjanović rekao kasnije, tokom istrage, Više javno tužilaštvo detaljno proverilo, međutim, kako je dokazni postupak ukazao, većina stvari kosi se sa dokazima.

ISKAZ: Tu su bili brojni svedoci koji su nas videli.

DOKAZ: Ko je video Zorana, Jelenu i njihovu ćerkicu ni dan-danas nije u potpunosti utvrđeno. Više stotina svedoka ispitano je tokom istrage, međutim niko od njih nije video porodicu Marjanović na okupu. Jedan od ispitanih svedoka ispričao je da misli da je video Jelenu i Zorana i njihovu ćerkicu na nasipu, ali nekoliko sati pre nego što je utvrđeno da su oni bili na nasipu. On je ispričao da ih je video oko 13 sati, da su se šetali nasipom, ali da su se Zoran i njihova ćerkica vratili sami.

ISKAZ: Ostao sam sa Janom i posle jedno 15-20 minuta popeli smo se na nasip i krenuli u laganu šetnju.

Zoran Marjanović tvrdi da nema veze sa ubistvom supruge

Masanori Jošida, Alo

Foto: Masanori Jošida/ Alo

DOKAZ: Veštačenje mobilnih telefona Zorana Marjanovića i Jelene, ali i obdukcioni nalaz kojim je utvrđeno da je pevačica ubijena oko 17 sati utvrdili su da nije realno da je Zoran ostao toliko vremena na nasipu sa detetom, pa tek onda krenuo u šetnju. Naime, Jelena je je krenula da trči u 16.38, a on se nedaleko od mesta gde je ona ubijena našao u 17.04, kada je uključio svoj mobilni telefon. Kako je tužilaštvo navelo, da je Zoran krenuo ka Jeleni 15-20 minuta od vremena kada je ona počela da trči morao bi da za pet minuta s detetom od pet godina pređe potez od 1.100 metara – što je praktično nemoguće.

ISKAZ: Zvao sam je jedno pet-šest puta, telefon je zvonio i ona se nije javljala i ja sam od tada pozvao mog prijatelja Borisa Pucića.

DOKAZ: Da je Zoran bio u kanalu gde je Jelena ubijena, dokazuje blato nađeno na njegovim pantalonama. Ono odgovara blatu iz kanala gde je pevačicino telo pronađeno i samo na tom mestu je istog sastava. Takođe, iako je pokušala da mu da alibi, njegova snaja Milica Marjanović na svedočenju je, koje stoji u optužnici, opovrgnula njegove tvrdnje. Ona je ispričala da su rano ujutru Zoran, njegov brat Miloš i ona otišli na nasip da traže Jelenu.

ISKAZ: Čini mi se da je prvo došao Boris, policajac iz Borče, gde smo se nalazili Jana i ja, a da je potom došao moj otac sa bratom Milošem.

Burma ga spasila! Supruga krvnički pretučenog Ilije ispričala sve do detalja!

AUTOR: Alo.rs/ Kurir/ M. G. DATUM I VREME: 03.11.2019. 19:24 - 04.11.2019. 07:02 Samo zato što su mislili da nosi ljubićastu torbicu, Iliju su tukli do krvi, a on je držao transporter za psa.

DOKAZ: Ove Zoranove tvrdnje demantovalo je svedočenje Borisa Pucića, policajca iz Borče, koji je ispričao da je kada je došao na nasip tamo već bio „jugo“ koji je vozio Zoranov brat.

- Ja sam samim nasipom od deponije ka Crvenki išao nekoliko puta i barem 5-6 puta sam se na tom nasipu mimoišao sa Miloševim „jugom“ u kojem su se nalazili Miloš, Vlada, Zoran i Jana – ispričao je Boris Pucić.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!