Jelena Špagović
facebook.com
Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana

facebook

Jelena Špagović je krila leš u iznajmljenom stanu tri dana, Foto: facebook

Protiv Jelene Špagović (27) iz Beograda, ćerke Saše Dujovića, bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica, podignuta je optužnica za ubistvo penzionerke Majde Garović (80) u Zemunu.

Momčilo Dujović (22), Jelenin mlađi brat, oslobođen je optužbi da je pomagao sestri, saznaje „Alo!“. Jeleni preti kazna do 40 godina robije za zversko ubistvo nesrećne starice.

Majda Garović

facebook.com

Ubijen azbog 2.500 evra, Majda Garović, Foto: facebook

Jelena se tereti da je sredinom juna 2019. u Zemunu posle svađe i tuče ubila Majdu, a zatim njeno telo iskasapila i sakrila u iznajmljenom stanu u Zemunu i držala ga tamo tri dana. Potom je spakovala njen leš u veći kofer, a onda u pomoć pozvala brata Momčila govoreći mu da iz tog stana treba da iznesu jednu staru fotelju sa tragovima krvi, ali mu nije otkrila šta se dogodilo.

Potom je svojim automobilom odvezla telo do Krčedina i kofer sa staričinim telom spalila u kontejneru, tako da je gotovo potpuno ugljenisano. Na kontejneru i na drugim mestima nađeni su tragovi njenog DNK.

Zločin je otkriven 20. juna, a Jelena je uhapšena 6. jula. Kako „Alo!“ saznaje, ona se nalazi u pritvoru u ženskom zatvoru u Sremskoj Mitrovici i u teškom je psihičkom stanju.

Radila je kao medicinska sestra u jednoj privatnoj klinici u Novom Beogradu, a starica joj je bila bivša komšinica. Utvrđeno je da su i družile, ali i da je Jelena od starice pozajmila 2.500 evra, zbog čega se to i navodi kao mogući motiv. Navodno je Jelena staricu namamila obećanjem da će joj vratiti pare, a zatim ju je ubila.