Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana
facebook
Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana

facebook

Jelena Špagović krila leš u iznajmlejnom stanu tri dana, Foto: facebook

Marko Špagović, bivši suprug optužene, sa kojom se sudski razveo u decembru, ispričao je da je na dan ubistva video Jelenu i da na osnovu njenog ponašao nije mogao da nasluti da je pre njihovog susreta ona brutalno ubila bivšu komšinicu Majdu.

- Dete je tog dana bilo kod mene i išli smo svi zajedno da mu kupimo pantofle. Posle smo seli u kafić, popili limunadu, a dete je pojelo sladoled. Nisam primetio nikakve promene u Jeleninom ponašanju. Prema detetu se normalno odnosila, a pričali smo i o tome da ga vodi na more... - ispričao je on.

On je istakao da nije znao da Jelena ima psihičke probleme, mada je tokom pretresa naveo da je ona jednom prilikom pokušala da se ubije popivši prekomernu dozu lekova.

Dodao je i da je u pritvoru ne obilazi, ali da je pismima obaveštava o njihovom detetu.

Pored bivšeg supruga, juče je svedočio i Darko Špagović, njegov rođeni brat, koji je je rekao da se nakon rastanka supružnika Jelena ponašala neobično.

- Uočio sam promene kod nje jer je bila galantnija i kupovala je familiji i prijateljima skupe poklone i nosila im po pune kese. Mom sinu je kupila rođendanski poklon vredan 300-400 evra. Za godinu dana se selila tri, četiri puta - rekao je svedok.

On je naveo i da su sa ubijenom ženom, koja je bila njihova komšinica, bili u dobrim odnosima i da im je nekad pozajmljivala novac.

- Majda je bila dobra osoba, ponekad je dolazila na kafu i sa Jelenom je bila u dobrim odnosima dok je ona živela kod nas. Ponekad nam je davala novčane pozajmice i ja sam ih uredno vraćao. Nije naplaćivala nikakvu kamatu - naveo je Darko Špagović.

Osuđena je na sve to imala odgovore:

- To što kaže da sam se selila to je normalno kad si podstanar. Ja sam se sa 17 godina doselila kod vas i odrasla sa vama. Vi ste me naučili da nosim pune kese kad idemo u goste jer je sramota ići praznih ruku. Markovom sinu sam kupila skupi poklon preko firme i plaćala sam ga na rate - branila se ona.

Jelena, inače ćerka poznatog političara Saše Dujovića, osumnjičena je za ubistvo koje se dogodilo 15. juna 2019. godine, kada je Majdu namamila u stan i zadala joj smrtonosne udarce. Nakon toga je iskasapila, spakovala u kofer i, kako se sumnja, uz pomoć brata Momčila Dujovića odnela u Krčedin gde je zapalila i bacila u kontejner.

Pretpostavlja se da je motiv ovog gnusnog zločina dug od 2.500 evra. Naime, Majda joj je, u vreme dok je bila udata za Marka i bila njena komšinica, pozajmila taj novac, a ona je imala da joj vrati samo deo, pa je odlučila da je ubije i da se na taj način "oslobodi duga".