Hitna pomoć
Alo.rs
Hitna pomoć

Alo.rs

Hitna pomoć, Foto: Alo.rs

Kako kažu komšije, jutros je oko 8 sati nestala struja u Danteovoj ulici na Karaburmi, gde se ovo teško porodično nasilje dogodilo, ubrzo se uključio nečiji alarm čiji je zvuk odlegao krajem, pa se vapaji starice nisu čuli odmah.

- Sedimo brat i ja, a alarm zavija, zavija, kažem mu čiji je ovo alarm, što ga ne isključi više, a brat mi kaže "ma, čini mi se i da neko viče". Ja mu kažem da mu se učinilo i da od tog zvuka ne može ništa drugo da se čuje. Prolazi neko vreme, alarm se ne gasi, izađemo na ulicu da vidimo šta je kad imamo šta da vidimo! - priča za "Blic" zaprepašćeni muškarac.

Prema njegovim rečima, starica je u tom trenutku ležala na terasi u lokvi krvi, dok joj je kćerka skakala po glavi.

- Ona leži u lokvi krvi, a Žana joj skače po glavi. Nije još bilo prolaznika, samo je jedan čovek zastao, tad je stigla i policija koju je neko ranije pozvao. Tako je ona 45 minuta sigurno ležala, dok nije došla hitna - navodi B. Đ.

U tom trenutku, prema pričama, Žana je otišla iza kuće, gde su je policajci i zatekli.

Rotacija, policija, Saobraćajna policija

Alo!/Nenad Vujanović

Rotacija, policija, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

- Oni su pojurili za njom, mislili su valjda da beži, ali nije bežala. Našli su je iza kuće i doveli je na stepenice zgrade, tamo je sedela dok je uviđaj trajao. Forenzičari su fotografisali te patike u kojima je bila. Na trenutke je psovala, vređala, ne znamo koga, samo je tako vikala. Posle su je odveli - priča očevidac.

Vrata kuće u kojoj se jezivi zločin dogodio policija je zapečatila. Komšije koje su ugledale prizor još ne mogu da se povrate od šoka.

- Onaj prizor je bio jeziv. Kažu pretukla je, kakvi pretukla, urnisala je, masakrirala. Rekli su da je živa, ali mi nije jasno kako. Dugo su je reanimirali. I izneli su je iz kuće kao da je mrtva - kaže komšija.

Prema rečima komšija, Žana i nesrećna starica živele su same u stanu i kćerka se starala o njoj.

- Znamo da je Žana psihijatrijski bolesnik, ali je pila terapiju i nikoga nije dirala. Prođe pored tebe, pogleda te, opsuje nekad, ali nikad nije bila nasilna. Šta je urzokovalo ovu strahotu danas, ne znamo. Iz njihovog stana je znala da se čuje buka, svađa, ali ovako nešto nikada - zaključuje komšija koji je među prvima čuo vapaje nesrećne žene.