Policija rotacija uviđaj
Alo!/Marko Metlaš
Otrov

Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Nesrećni čovek je u ponedeljak prepodne, najpre zbrinut u hitnoj službi Doma zdravlja u Bogatiću, odakle je prevezen na interno odeljenje šabačke bolnice gde je tokom noći preminuo.

Meštani malog mačvanskog sela, u kojem je Isaković živeo u porodičnom domaćinstvu sa roditeljima, mlađim bratom, suprugom i dvoje dece, sa nevericom prepričavaju tragediju svojih komšija. Niko ne naslućuje šta bi mogao da bude okidač za samoubistvo kakvo se u selu ne pamti.

- Vredni su i česititi ljudi. Svi u selu ih cene. Deca, koja su ostala bez oca su zlatna, dečak je sada drugi, a devojčica peti razred osnovne škole - kaže meštanin Mačvanskog Metkovića.

U ovom kraju je u poslednjih deset godina bilo više slučajeva trovanja esencijom, ali se nisu svi okončali tragično.

- Esencija razjeda jednjak i želudac, a ukoliko se pacijentu pomoć ne ukaže u kratkom roku u organizmu usled burne reakcije nastupaju oštećenje unutrašnjih organa i krvarenje i na kraju smrt. Kako će se trovanje esencijom završiti zavisi i od količine koja se popije, kao i da li pacijent boluje od neke bolesti. Trovanje može da se završi sa smrtnim ishodom čak i kada se pomoć ukaže na vreme - kaže doktorka Radmila Jurišić.

Ona navodi slučaj žene iz jednog sela koja se pre petnaest godina otrovala esencijom i danas je živa. Lečila se dva meseca na VMA, imala je oštećenje bubrega i zbog toga je izvesno vreme išla na dijalizu.

Komentari (2)

Vuki

22.08.2018 05:23

Juce se i ja otrovah alkoholom, iz piva i spricera..

Aleksandar

22.08.2018 07:34

Pa sad kao niko ne zna zašto? Pa nije se otrovao bez razloga i to velikog!!!