hapšenje Ukrajina
Policija Ukrajine
hapšenje Ukrajina

Policija Ukrajine

hapšenje Ukrajina, Foto: Policija Ukrajine

Pripadnici Sektora specijalne policije 28. marta ove godine pretresli su pokretnu i nepokretnu imovinu koju koriste članovi kavačkog kriminalnog klana u kotorskom naselju Kavač.

Policija je tada tražila narkotike, oružje i odbegle članove kriminalnog klana. Tada su pripadnici Sektora specijalne policije više od dva sata pretresali i kuću Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog" kriminalnog klana. Tada je pored kuće Radoja Zvicera pretresen je i posed Slobodana Kašćelana, koji važi za jednog od glavnih ljudi kavačkog klana.

Prema nezvaničnim podacima, policajci su oduzeli više predmeta, između ostalog i vredne umetničke slike, koje su se nalazile u objektima koje koriste vođe tog klana.

"Policija će nastaviti pojačane aktivnosti usmerene prema kriminalnim grupama u cilju suzbijanja i sprečavanja organizovanog kriminala na teritoriji naše države", naveli su tada iz Uprave policije na Tviteru.

Podsetimo, Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, zajedno sa svojim "saborcem" Markom Miljkovićem posetio je Zvicera u januaru ove godine. Sva trojica su privedeni i ispitivani u policiji jer su bezbednosno interesantne osobe, a Belivuk i Miljković su morali da objasne razloge zbog kojih su došli u Crnu Goru.