Šalter, pošta, novac, isplata
Tanjug
Šalter, pošta, novac, isplata

Tanjug

Šalter, pošta, novac, isplata, Foto: Tanjug

Poštanska filijala u kikindskom Mikronaselju po drugi put se našla na meti vandala za manje od mesec dana. Maskirani napadač je juče, usred bela dana, upao u filijalu i od službenice oteo oko 200.000 dinara.

Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija, razbojnik je sa fantomkom na glavi uleteo u poštu i, preteći radnici, naredio da mu preda novac iz kase.

Izbezumljena i uplašena radnica predala je pazar pljačkašu koji je potom pobegao.

Međutim, kako je ovo treća pljačka ove filijale za samo devet meseci, građani Kikinde koji žive u okolini brinu. Kažu da ništa nisu videli, niti čuli, kao i prethodnih puta.

- Kao da uvek biraju momenat kada u filijali nema nikog osim službenika. Ne možemo da verujemo da se ovo opet događa, već treći put za tako kratko vreme - pričaju žitelji Mikronaselja čija se pošta na meni razbojnika našla i 29. januara ove, kao i 14. juna prošle godine.

U januaru je maskirani pljačkaš sa fantomkom pretio prestravljenoj službenici metalnom šipkom kojom je razbio video nadzor i polupao inventar, dok je jedan od prošlogodišnjih napadača uleteo u poštu sa satarom u ruci.

Tada je razbojnike, koji su bili pod dejstvom narkotika, policija pronašla sa većim delom ukradene svote novca, oko 300.000 dinara. Osumnjičeni T. M. (21) i V. V. (22) iz Kikinde uhapšeni su u autobusu u Borči.