Svetlana Ceca Ražnatović
Alo!/Masanori Jošida
Svetlana Ceca Ražnatović

Alo!/Masanori Jošida

Kum nije dugme, Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: Alo!/Masanori Jošida

On za naš list kaže da ga je Ceca prva nazvala kada je čula odluku suda.

- Ceca me je pozvala i čestitala mi jer joj je drago da sam oslobođen, pošto zna da nisam kriv. Ja znam da ništa nisam kriv i da nisam imao nikakve veze sa transakcijama, ugovorima, potpisima… I sama Ceca je pre osam godina doživela strašnu torturu. Uzeli su joj milion i po evra, a ona ostala sama s dvoje male dece. Tada je 100 ljudi FK Obilić ostalo bez posla, a njihove porodice na ulici. Ona je jedino tada radila nešto u našem fudbalu, a sprečili su je u tome - izjavio je juče Binić za „Alo!“.

Dragiša Binić

Alo!/Vladimir Zogović

Nije kriv, Dragiša Binić, Foto: Alo!/Vladimir Zogović

Binić je 31. decembra prošle godine oslobođen krivice za nelegalnu prodaju Obradovića ruskom klubu.

Pročitajte još:

 

Violeta Jovanović, sudija Višeg suda u Beogradu, u obrazloženju presude navela je da tužilaštvo nije dokazalo krivicu Binića i Jovana Dimitrijevića. Ona je navela da nema dokaza da su njih dvojica, koji su bili funkcioneri FK Obilić, nezakonito prodali Obradovića ruskom klubu.

Milan Obradović, bivši fudbaler FK Obilić

E-stock mn press

Milan Obradović, bivši fudbaler FK Obilić, prodat je 2001. ruskoj Lokomotivi za skoro tri miliona maraka, Foto: E-stock mn press

Advokat Dobrivoje Glavonić, branilac Binića, rekao je za „Alo!“ da je zadovoljan presudom i da je konačno posle više od osam godina doneta odluka u ovom slučaju. Binić nije došao na izricanje presude, ali su mu radosne veste preneli njegovi advokati Dobrivoje Glavonić i Sanja Glavonić.

Na ovu odluku Tužilaštvo ima pravo žalbe.

Odbio nagodbu

Svetlana Ceca Ražnatović je u aprilu 2011. priznala krivicu o nezakonitoj prodaji 11 igrača FK Obilić i platila 1,5 miliona novčane kazne. Takođe, provela je nekoliko meseci u kućnom pritvoru. Dragiša Binić je u startu odbio da potpiše sporazum o priznanju krivice.

 

Binić je zvao svoju kumu Svetlanu Cecu Ražnatović za svedoka jer je u to vreme bila predsednica FK Obilić, ali je sud njegov predlog odbio.

On je Cecu pozivao da bi potvrdila njegovu odbranu, da on nije stavio potpis na sporni ugovor.