Dušica Trajković
Facebook
Dušica Trajković

Facebook

Dušica Trajković, Foto: Facebook

Abortus je izvršen iz zdravstvenih razloga 23. februara, a brat preminule žene Milan Kostić kaže da porodica još nije dobila obdukcioni nalaz.

- Dolazi u 19 časova u privatnu kliniku uz pomoć supruga, čekaju anesteziologa iz Niša, a zatim ulazi u ordinaciju gde joj stavljaju totalnu anesteziju - ispričao je Kostić.

Dodaje da nakon operacije koja je trajala oko 40 minuta niko u bolnici nije primetio bilo kakav problem. Dušica je nakon toga otišla kući i dalje omamljena od totalne anestezije. Milan navodi da je kod kuće počela da gubi svest.

- Iz kreveta ide u kupatilo i gubi svest. Pala je na pod i pozvali su Hitnu pomoć - priča Milan.

Dodaje da ju je u trenutku kad je došao kod njih kući svekrva hladila vodom i masirala joj vrat dok je njegov zet pričao sa ljudima iz Hitne pomoći.

Milan navodi da je njegova sestra tada počela da plavi i da se žali da ne može da diše. Dodaje da je njegova sestra bila svesna kad su došli lekari i da su joj dali injekciju.

- Počinje da se gubi. Sklapa oči i kaže: "Čuvaj mi Filipa (trogodišnjeg sina)" i onda su je stavili na nosila - rekao je Milan.

U bolnici su je reanimirali, ali bez uspeha.

Abortus

Printscreen/YouTube/BN

Abortus, Foto: Printscreen/YouTube/BN

Kako kaže Milan, posle pola sata pozvala ih je medicinska sestra da uđu i tada su saznali da Dušica više nije živa.

Porodica pokojne žene je prethodno rekla da je Dušica morala na kiretažu jer joj je tako savetavao, kako ističu, upravo njen ginekolog.

Suprug preminule Vladimir Trajković je rekao da je imala problema sa kičmom i nogom pa je išla na terapije u Niš. Međutim, kad je utvrđeno da je trudna, terapije su morale da prestanu pa su joj niški lekari preporučili mirovanje.

- Tokom mirovanja morala je da se javi ginekologu u državnoj ustanovi koji joj je savetovao da se što pre izvrši abortus jer će joj u protivnom život biti ugrožen - objašnjava Vladimir.

Naglašava da isti doktor pre kiretaže nije uradio nikakve analize.

- Imala je malu oteklinu na nozi. To je trebalo ginekologu da bude signal. Krvna slika i kolor dopler bi otrkrili i rizik za abortus - kaže Vladimir i dodaje da će bez obzira na obdukcioni nalaz podneti krivičnu prijavu jer nisu izvršene analize pre abortusa.

Pročitajte još: