Očevidac: Komšija Vele Skrčevski
Alo!/S. B.
Očevidac: Komšija Vele Skrčevski

Alo!/S. B.

Očevidac: Komšija Vele Skrčevski, Foto: Alo!/S. B.

Njen otac nalazi se u negotinskoj bolnici jer je doživeo šok kada je čuo za smrt svoje male devojčice, ali je sproveden pod policijskom pratnjom.

Kako nezvanično saznajemo, devojčica je i u školu dolazila gladna i prljava.

Dunav Novi Sad

Tanjug/Jaroslav Pap

Dunav, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- U školu u je često dolazila musava, prljava i gladna, tako da su profesori u nekoliko navrata pozivali službu Centra za socijalni rad u Kladovu. Zbog čega devojčica nije zbrinuta, mi ne znamo – saznajemo nezvanično.

Direktorka tamošnje Osnovne škole "Vuk Karadžić" kazala nam je da ne može davati izjave vezane za ovaj slučaj i da će se kasnije obratiti javnosti zvaničnim putem.

Po priči meštana, otac star oko 60 godina nije brinuo o njoj, ona je morala da prosi za hranu, skitala je, lutala.

- Otac je nju zaista voleo, ali nije umeo sa detetom. On je malo čovek na svoju ruku. Imao je hotel, kamion, ali sada nema nikakvih primanja. Živeo je od danas do sutra, pronalazio vozače kamiona koji bi kod njega prespavali i to mu platili, letos je iznajmio terasu svog motela, sve to da bi došao do nekog dinara. Imao je on nekretnine, ali džabe, ništa nije radilo. Po zakonu, zbog toga što na svoje ime poseduje imovinu on nije imao pravo na nikakvu pomoć države - kaže naš izvor.

Anabela je bila smeštena u hraniteljsku porodicu od 24. juna do 24. avgusta ove godine jer je otac, kako nam je kazao direktor Centra za socijalni rad Ljubiša Stojković, u to vreme bio na lečenju.

- Bila je to divna devojčica, živahna, puna energije. Potrešeni smo, neopisivo nas boli njena smrt. Njen otac je došao i molio da je uzme za vikend, Centar za socijalni rad je to dozvolio – izjavio je hranitelj u obližnjem selu Korbovu gde je devojčica bila smeštena.

Međutim, kada ju je otac tog vikenda odveo sebi, devojčicu su neki meštani, kako tvrde, videli da šeta magistralnim putem usred noći.

Kako nezvanično saznajemo, završena je obdukcija tela male Anabeli i ustanovljeno je da se ona utopila bez ikakvih znakova nasilne smrti.

Komentari (9)

nada

05.09.2018 16:49

E Srgijo s.rem ti se u usta kada nam deca ovako odlaze ! Svi su primecivali, konstatovali. zalili, prijavili ali niko nista nije uradio - mali andjeo je tako brutalno zavrsio ! Pitam se samo koju kaznu je zasluzio otac ?

Tajitaj

05.09.2018 16:52

Kako je ovo strašna priča! Siroto dete...jako mi je zao

šone

05.09.2018 17:09

Dali je ovo Srbija danas, izgleda da jeste na žalost.

sal

05.09.2018 17:52

Pored oca koji j zakazao u ovom slucaju veeeliku odgovornost nosi i centar za socijalni rad u Kladovu gde rade ljudi koji platu primaju na nas racun a u ovom slucaju nisu radili svoj posao , koja j svrha njihovog postojanja to niko ne zna ali cinjenica je da malo malo zakazu i pogrese.

Malina

05.09.2018 18:54

Sada su sve to samo puste priče...Mali andjeo više nije medju nama i to je tuga najveća. Lepa malena devojčice, izvini...svi si zatajili.

Amater

05.09.2018 19:05

SVE STE ZNALI A PUSTILI STE DETE DA IZGUBI SVOJ ZIVOT I SVOJE SNOVE,VI STE GAMAD A NE LJUDI.

Mili

05.09.2018 20:59

Zao mi je djevojcice,ali vjerujem da ju je Gospod uzeo da se dijete ne pati vise.Sad je s andjelima na mnogo ljepsem mjestu.

Hm

05.09.2018 21:50

Voleo dete ali nije umeo sa njim... Ovo je najgluplja odbrana tog idiota... Sto je pravio dete ako ne zna sa njim???

caja

06.09.2018 04:53

U ovoj zemlji treba ukinuti centre za socijalni , u zadnje vreme se za njihov rad konstatuju mnogi propusti.U tim ustanovama rade bajte birokrate koji nisu u toku sa novim tokovima zivota i nisu obuceni,...