Dragan Amidžić Amidža
021
Dragan Amidžić Amidža

021

Dragan Amidžić Amidža, Foto: 021

Novosadski biznismen Dragan Amidžić (55), sinoć je likvidiran u klasičnoj sačekuši ispred jednog restorana u Sremskoj Kamenici. Amidžić, koji je preminuo na licu mesta od zadobijenih povreda, bio je od ranije poznat javnosti.

Novosađani su ga znali kao zaljubljenika u pilotiranje, imao je u vlasništvu avion marke "galeb", zbog kojeg je pre tri godine dobio zabranu učestovanja na jednom skupu u Hrvatskoj.

Aleksandar (25) poginuo na motoru, očevici kažu da je prizor bio jeziv! Posle tragedije iz 2014, ne veruju da nije ostavio volan (FOTO)

AUTOR: E. A. DATUM I VREME: 07.10.2019. 21:57 Pre pet godina nije bio sam u vozilu smrti Saobraćajka, motor, Foto: Alo.rs Ukleta sudbina! Aleksandar Saša Eskić (25) iz Mladenovca poginuo je u nedelju u jezivoj saobraćajnoj nesreći u Mladenovcu, dok je njegova devojka Nina Šmit (18) poginula pre pet godina na izlazu iz Mladenovca, dok je on vozio automobil.

Naime, kako su tada pisali mediji, Amidžic se "galebom G2" uputio u Sinj na poziv kolega pilota iz tog grada. Međutim, udruženje hrvatskih ratnih veterana iz Sinja i Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo zabranili su mu da poleti i njegov avion smešten je u hangar.

Članovima udruženja veterana iz Sinja zasmetalo je to što je "galeb" "tip aviona koji je JNA koristila u ratnim sukobima devedesetih u Hrvatskoj", ali i to što je obeležen petokrakom, preneo je tada "Blic".

Pročitajte još:

Protiv Amidžića je 2014. godine bila podneta prekršajna prijava, jer je na Mišeluku vozio vojni tegljač guseničar, koji je prethodno kupio od vojske. Snimak vožnje se pojavio u javnosti, a u vozilu su bile još tri osobe. Prijava je podneta, jer vozilo nije bilo registrovano, a prilikom vožnje je oštećen kolovoz.

Naočigled okupljenih ljudi, uglavnom motociklista, iznenada se pojavilo vojno oklopno vozilo koje je došlo iz pravca Petrovaradina. Tegljač je napravio nekoliko krugova, prešao preko bankine, a onda udario u drveće i nestao - ispričali su tada očevici.

Bonus video: Krvavi pir na Zvezdari!