Borivoje Borović, advokat
Dejan Briza
Borivoje Borović

Vladimir Marković,Alo

Nedostaju mu restorani i izlasci, Borivoje Borović, Foto: Vladimir Marković/Alo

Advokat Borivoje Borović:

Nedostaju mi restorani i izlasci

- Pročitao sam mnogo knjiga. Čitam ponovo klasiku, Dostojevskog. Ruski klasici su došli ponovo na red kao u srednjoj školi. Sada čitam Alberta Pajka. Pripremam predmete, imam dosta pritvorskih, u Srbiji i Crnoj Gori, a ovo je pravi trenutak da sve temeljno pročitam. Sad nema suđenja, ali će se nagomilati. Apsolutno se ne plašim korone jer smatram da bih ostao živ čak i kad bih se zarazio. Smatram da sam u sportskoj kondiciji. Najviše mi nedostaju suđenja jer mi je ritam poslednjih 40 godina poremećen. Nedostaju mi restorani i izlasci - kaže za „Alo!“ Borović, koji zagonetno navodi da je „na granici 65 godina“.

Advokat Miroslav Todorović Šera:

Kod kuće sam, kao i svi mladići

Miroslav Todorović Šera

G. Katić

Bio sam kao navijen, a ovo negativno utiče na moje psihičko stanje, Miroslav Todorović Šera, Foto: G. Katić

- Kod kuće sam, kao i svi mladići (smeh). Kao svi što smo snaga ovog društva. Imam dovoljno godina da ne smem da izađem (smeh). Po prirodi sam vrlo aktivan i ne mogu da zamislim da sam u nekom mirnom stanju. Navikao sam na brz ritam, na psihičke naboje, na trčanje, da ispoštujem rok, da stignem na suđenje, napišem žalbe, primim stranke… Moj ritam je bio takav, bio sam kao navijen, od jutra do kasno u noć. Ovo negativno utiče na moje psihičko stanje, zaista mnogo. Radim reviziju svih takozvanih živih predmeta, da vidim da li je sve u redu. To je pozamašan posao. Osim toga, mnogo pišem, vratio sam se mojim rukopisima. Da se pohvalim, imao sam tri zbirke kratkih sudskih priča, koje su čak prevedene u inostranstvu, na francuski, nemački i engleski. Sa njima sam počeo moju karijeru pisca. Imao sam ranije u NIN-u svake subote stranu za moje priče. One su jako dobro prošle. To su priče o sudbinama ljudi, na osnovu istinitih događaja - kaže Šera i dodaje da je vanredno stanje pokazalo ko je neiskren i nemoralan.

- Sada se pokazalo ko smo, možemo da uočimo ko su nam pravi, a ko lažni prijatelji. Imam pozive od akademika do uličnih perača. A oni koji su mi se stalno udvarali dok sam bio sudija i kojima sam pomagao u karijeri, sada se ne javljaju. Postoje oni kojima sam darovao karijeru, izvukao ih iz nemaštine, ali sada ih nema nigde. Vidi se ko nema duha za pravdu, istinu i solidarnost. Mnogo me je to razočaralo. Kada prođe ovo, želeo bih da se nađem sa ljudima kojima sam stvarno potreban, da prođem kroz sudove i nastavim da radim - ističe Todorović, koji ima 80 godina.

Advokat Gradimir Nalić:

Nedostaju mi priroda i druženje

Advokat Gradimir Nalić podneće zahtev za novi proces

Masanori Jošida/Alo

 Znate kako se kaže: „Samo se budale ne plaše ničega“, advokat Gradimir Nalić, Foto: Masanori Jošida/Alo

- Odlazim svakodnevno u kancelariju na kratko, jer imam i klijente koji rade u vreme vanrednog stanja. To su kompanije koje nisu prekinule poslovanje i njima je neprekidno potrebna pravna pomoć, naročito u tumačenju raznih uredbi i odluka Vlade Srbije, da nešto ne bi pogrešili. Mere Vlade su zamrzle krivične postupke, osim hitnih, a tu trenutno nemam nikakvog angažmana. Sada imam višak vremena, pa mogu da sredim svoje predmete, a verovatno i svoje misli. Znate kako se kaže: „Samo se budale ne plaše ničega“, naročito ovako ekstremnih stvari kao što je pandemija nepoznate bolesti. Normalno, kada su svi u vanrednom stanju, treba čuvati sebe i druge. Generalno, verovatno sve mere ne mogu svakoga ni da zaštite, zavisi od kondicije i životnog doba, ali se treba svakako pridržavati. Najviše mi nedostaje druženje, priroda, a na trećem mestu je posao. Prvo bih da se družim, pa da uživam u prirodi, pa onda i da radim, s obzirom na to da sam pri kraju radnog veka - kaže Nalić i navodi da ima 62 godine.

Advokat Dejan Lazarević:

Želeo bih da obiđem Šarića i druge klijente

Dejan Lazarević

Vladimir Marković,Alo

Čitam predmete i idem u moj klub FK Radnički, Dejan Lazarević, Foto: Vladimir Marković/Alo

- Čitam predmete i idem u moj klub FK Radnički. Ne plašim se korone. Nedostaje mi odlazak u posete klijentima jer sam advokat od 1991. i na to sam navikao. Sada su zabranjene posete u zatvorima, a želeo bih da obiđem Darka Šarića, koji je već šest godina i dva meseca u pritvoru, a prvostepena presuda još nije doneta. Pored njega, hteo bih da obiđem Jovicu Zindovića, Nemanju Ivanova, Stefana Blagojevića i druge - kaže za „Alo!“ Lazarević.

 

Komentari (1)

dzudza basadzija

17.04.2020 11:18

Advokati...Nedostaju vam kafane?Masala!Kada okrenete paricu,novcic,jel....Videcete tugu u ocima Kafedzija...Zal za obrtom,koji je,ljudski,razumljiv.U tim ocima,videcete i bes izazvan "koronom"!Vama,neizmerno postovanje,ma koga branili!Ili zastupali!Posto je pri nastanku Drustva,Zajednice,bilo toliko propusta,Vas poziv,nastao je iz nuzde,na koju je covek,kao ljudsko bice nateran.Vi,pojedinacno,podnecete i izolaciju i krizu izazvanu njom.Radicete i putem mreza...Kako ce to da odrade kafeszije...?