Dragoslav - Miša Ognjanović
Dejan Briza/Alo!
Dragoslav - Miša Ognjanović

Dejan Briza/Alo!

Znao da ga prate i da mu spremaju likvidaciju, Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Dejan Briza/Alo!

U to veruju čak i najuticajniju pripadnici klana Luke Bojovića (45), koji veruju da je Stojanović direktni izvršilac, a da mu je pomagač bio mlađi brat jednog ubijenog vođe navijača.

- Ognjanović je pre izvesnog vremena primetio da ga prate dvojica muškaraca. Svojim najbližim saradnicima je rekao da je primetio upravo Stojanovića. Imenovao je i drugog muškarca, radi se o mlađem bratu jednog od ubijenih vođa navijača, a sa kojim je Stojanović bio blizak - preneo je nedeljnik „Ekspres“ pozivajući se na dobro obavešteni izvor uključen u istragu ubistva poznatog beogradskog advokata.

Luka  Bojović

Promo

Spremio osvetu iz zatvora, Luka Bojović, Foto: Promo

Najuticajniji pripadnici klana Luke Bojovića su ubeđeni da je Stojanović lično ubio Ognjanovića 28. avgusta, ispred njegove zgrade u ulici Antifašističke borbe u Novom Beogradu.

- Bojovićevi saradnici veruju da je Stojanović ubica, a da je brat ubijenog navijača bio pratnja, odnosno logistička podrška. Policija, međutim, ne isključuje mogućnost da su Stojanović i njegov saučesnik bili samo logistička podrška ubici Ognjanovića, a da je ubica koji je ispalio smrtonosne hice plaćenik iz regiona - navodi „Ekspres“.

Osvetu zbog ubistva svog dugogodišnjeg advokata i prijatelja, Luka je, prema pisanjima tog nedeljnika, spremio za samo dve nedelje.

Bivša mis Marbelje je povređena u eksploziji

facebook

Bivša mis Marbelje je povređena u eksploziji, Foto: facebook

- Podzemlje nije čekalo da oni koji se sumnjiče za ubistvo budu izvedeni pred lice pravde. Odmah posle ubistva Ognjanovića, usledila je priprema za osvetu - navodi list.

Stojanović je preživeo bombaški napad kada je prošle nedelje, u noći između 10. i 11. avgusta, u njegov „audi“ podmetnut eksploziv, ali je teško povređena Olac Bilbao Gonzales (20), bivša mis Marbelje, koja je bila na mestu suvozača. Njoj je teško povređena desna noga i lekari se na VMA bore da joj spasu nogu.

Ubijeni Aleksandar Bulatović zvani Vojvoda

Arhiva

Ubijeni Aleksandar Bulatović zvani Vojvoda, Foto: Arhiva

Zasad nema sigurnih dokaza da su Stojanović i njegov pomagač ubili Ognjanovića, iako policija i podzemlje sumnjaju da je iza pokušaja likvidacije Stojanovića stoji upravo Bojovićev klan, kao nastavak osvete koju ta grupa vodi s naslednicima ubijenog Šaranovića. Stojanović je blizak sa Šaranovićem sestrićem Milošem Delibašićem.

Ubio Vojvodu?!

Stojanović se dovodi i u vezu sa ubistvom Aleksandra Bulatovića zvanog Vojvoda (31), 27. novembra 2014. u Novom Beogradu, navodi „Ekspres“. On je, navodno, hteo da se vidi sa Đorđem Zafirovićem, zetom Dragoslava Kosmajca. Međutim, Zafirović je bio ubeđen da Stojanović planira njegovo ubistvo.

- Kobne večeri je Stojanović zvao Bulatovića da se vide kako bi preko njega ugovorio sastanak sa Zafirovićem. Bulatović je na sastanak na novobeogradskom Bulevaru Zorana Đinđića došao s jednim prijateljem. Stojanović se pojavio sam, naoružan, i odmah zapucao. Bulatoviću je ispalio tri hica u leđa i jedan u glavu, a zatim se okrenuo ka njegovom prijatelju i rekao: „E, ovo je poruka za Zafirovića“ - piše „Ekspres“.

Stojanović u podzemlju važi za nepredvidivog čoveka, a poznat je po brojnim krivičnim delima. Kako navodi „Ekspres”, policija je Stojanovića dovodila u vezu sa ubistvom Pančevca Miloša Vidakovića 2. jula 2013, sa čijom je ženom, navodno, bio u intimnoj vezi. Kad je veza „provaljena“, između kumova je izbila svađa, a Stojanović je pucao Vidakoviću u noge.

Vidaković ga, navodno, nije optužio, ali je Strahinja odlučio da ga ubije da ga ne bi otkrili i za to je angažovao svog druga iz zatvora Miloša Delibašića. Navodno je ubistvo kuma platio 50.000 evra. Međutim, na suđenju u Specijalnom sudu za ubistvo Vidakovića i Nikole Bojovića (39) sve je negirao i bio poprilično drzak.

Ubile ga Lukine poruke!

Ognjanoviću je glave došlo to što je branio Luku Bojovića i prijateljstvo sa njim, rekao je za „Alo!“ izvor blizak istrazi. On je jedino imao kontakt sa Lukom, koji služi kaznu od 18 godina u španskom zatvoru. Često ga je posećivao i porodici i saradnicima, navodno, prenosio njegove poruke, što je suparnicima smetalo!

- Otkad je Luka uhapšen, jedino ga je Miša posećivao u zatvoru u Madridu. Luka mu je sve poveravao, a njegovi neprijatelji su sumnjali da je Miša bio ne samo advokat nego i njegov kurir - kaže izvor „Alo!“.

- Nemam ja koeficijent inteligencije 20, pa da mi isto pitanje postavljaju na različite načine. Neću više odgovarati ni na jedno pitanje. Ne želim da učestvujem u ovoj farsi jer ne mogu da doprinesem ovom slučaju. Znam da se ovde sudi za ubistvo Miloša Vidakovića i Bojovića, ne znam ni kako se zove - odbrusio je tada Stojanović tužiocu.

U dosijeu Stojanović ima upisanu i pucnjavu na uglu Rimske i Vojislava Ilića, u januaru 2014, na radnika BIA Zorana Lj., koji je bio u „puntu“ sa suprugom. Radnik BIA je bio slučajna žrtva obračuna dve grupe, a na saslušanju u sudu je Stojanoviću podršku pružio Velibor Dunjić, vođa navijačke grupe „hijene“.