Vatrogasci požar vatra
Alo!/Ana Paunković
Vatrogasci požar vatra

Alo!/Ana Paunković

Vatrogasci požar vatra, Foto: Alo!/Ana Paunković

Bojan Đ. (43) iz aleksinačkog sela Prćilovica, koji je poginuo jutros u požaru, živeo je sa majkom, penzionisanom učiteljicom Dušicom. Otac mu je umro pre dvadesetak godina, a pre nekoliko godina zadesila ih je još jedna tragedija - umro je Bojanov brat koji je živeo u Francuskoj.

U to vreme je i Bojan pao i teško povredio kuk i od trenutka se teško kretao, samo pomoću štaka. Komšije ga nisu ni viđale, jer je veoma retko izlazio iz svoje kuće.

Brat Dejan rekao je za Telegraf.rs kako je došlo do velike nesreće u kući majke i sina.

- Jutros oko 10:45 čulo se kako Dušica vrišti "Spasite mi dete". Ja sam sa sinom i komšijama otvorio vrata i videli smo veliku vatru i dim. Dušica je pokušavala da izvuče sina, ali on je već bio mrtav - rekao je Dejan. Ona je uspela da izađe, a ubrzo ju je Hitna pomoć transportovala do bolnice. Kada su vatrogasci i spasioci ušli, zatekli su beživotno telo Bojana pored kreveta.

- Ne znam šta je uzrok požara, moguće da je pikavac. Pokojni Bojan je bio pušač, možda je ispao žar iz peći na drva. Majka se nalazila u drugoj sobi kada se zapalio, izašla je iz sobe i pokušala da mu pomogne, ali nije mogla - navodi Dejan.

Komšije su razvukle creva i pokušavali da ugase vatru do dolaska vatrogasaca. Prema prvim informacijama, nema sumnjivih okolnosti u ovom slučaju, niti osnova krivičnog dela.

Dr Goran Vidić, direktor Aleksinačke bolnice, saopštio je da je Dušic zadobila opekotine prvog i drugog stepena na šakama i stopalima, ali da nije životno ugrožena.

Komentari (1)

Bata Kile

18.02.2020 01:31

Auuuu,ovo je strašno???