Bojan Mirković
Privatna arhiva
Bojan Mirković

Privatna arhiva

Bojan Mirković, Foto: Privatna arhiva

Lazar T. (22), koji se sumnjiči da je 12. novembra u naselju Belvil na Novom Beogradu ubio Bojana Mirkovića (34), uhapšen je u ponedeljak uveče, dok je pokušavao da ilegalno pređe u Bosnu. Lazar T. odranije je poznat policiji, a iz zatvora je izašao prošle godine.

- Otkako je izašao iz zatvora u Valjevu, radio je kao obezbeđenje u jednom klubu - kaže izvor i dodaje da se posle zločina osumnjičeni četiri dana skrivao u Beogradu.

Da li će prestati rat crnogorskih klanova?

 

- Njegova majka i njen partner, kako je otkriveno tokom istrage, 16. novembra prevezli su ga na Zlatibor, odakle je pokušao da pobegne iz Srbije - dodao je izvor.

Osim Lazara T., policija je uhapsila i Filipa I. (29) sa Cetinja i D. K iz Beograda. Kako je rekao Dejan Kovačević, načelnik UKP, uhapšeni su pripremali bekstvo u Bosnu.

- L. T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, D. K. je saizvršilac, a uloga crnogorskog državljanina će biti utvrđena - izjavio je Kovačević. Zbog ubistva Bojana Markovića, ranije su uhapšeni Ivan N. (39) iz Nikšića i Bojan K. (37), koji živi sa majkom uhapšenog Lazara T.

Bojan Mirković, ubijen u Belvilu

Privatna arhiva

Bojan Mirković, ubijen u Belvilu, Foto: Privatna arhiva

- Ivan N. i ubijeni su se poznavali i družili, ali su se nedavno posvađali. Mirković je bio blizak škaljarskom klanu, pa se verovalo da je u pitanju nastavak obračuna zaraćenih klanova.

Međutim, kako se ispostavilo da je i sada uhapšeni Iban N. navodno blizak "škaljarcima", ne isključuje se mogućnost da je glavom platio lični sukob sa prijateljem - kaže izvor i dodaje da je zločin u Belvilu detaljno isplaniran.

Kako objašnjava izvor, Bojan K. je na saslušanju priznao da je Lazara T. početkom novembra vozio na Savski nasip da vozi bicikl.

- Rekao je i da ga je 9. novembra, tri dana pre ubistva, vozio do zgrade kod "Delta sitija", i to oko tri sata posle ponoći - kaže izvor i dodaje: - Rekao je i da se Lazar tamo zadržao pola sata. Bojan K. je, međutim, tvrdio da nije znao da se priprema ubistvo, niti da je Lazar T. učestvovao u tome.

Na osnovu snimaka sa kamera, utvrđeno je da je ubica vozio električni bicikl, kojim je preko Savskog nasipa pobegao do Jakova, gde mu se izgubio trag do hapšenja. Bicikl je pronađen prilikom hapšenja Lazara T.

Cetinjanina ranio "kavčanin"

Uhapšeni državljanin Crne Gore Filip I. je 2014. godine preživeo pucnjavu na Cetinju. Tada je na njega pucao Nikola Ćupić, koji je ubijen 2019. u eksploziji automobila, a za kog su crnogorski mediji pisali da je navodno bio blizak "kavčanima".

Ministar policije: Mafijaši neće izbeći zakon

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je juče da je ponosan na to što su pripadnici UKP i svi pripadnici MUP uspeli da u kratkom vremenskom periodu rasvetle ubistvo Bojana Markovića. - Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici MUP neće dozvoliti da ijedan zločin ostane nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu i zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici MUP taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno - poručio je ministar.

Komentari (1)

Srbijo Zuta kuco

24.11.2020 20:34

Proterati sve Crnogorske okupatore. Osloboditi Senjak i Dedinje.