Privedeni Predrag Belić
print skrin SO Alibunar
Privedeni Predrag Belić

print skrin SO Alibunar

Privedeni Predrag Belić, Foto: print skrin SO Alibunar

 Kako saznajemo, Belić je priveden u petak uveče i po nalogu tužilaštva njemu je određeno zadržavanje. Prema nezvaničnim saznanjima, on je priveden zbog slanja pretećih poruka direktoru JP stambene agencije u Pančevu i tereti se za krivično delo ugrožavanja sigurnosti.

- U petak posle podne sa telefona koji koristi Belić poslata je poruka: „Nemoj, brate, otići će ti glava“. Celi slučaj je odmah prijavljen policiji, a poruka je dostavljena kao dokaz. Prilikom privođenja, Belić nije pravio probleme, ali nije želeo da objasni sadržaj svoje poruke. Noć je mirno proveo u ćeliji, ali tokom jučerašnjeg jutra je odbio da uzme hranu. Samo je kratko rekao da protestuje zbog privođenja - rekao je naš sagovornik.

Istragom treba da se utvrde razlozi zbog čega je poslao takvu poruku.

Belić je bio uhapšen 18. decembra prošle godine zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i, prema tadašnjim navodima MUP-a, sumnjičio se da je oštetio budžet Srbije, Vojvodine i lokalne samouprave za 247.295.928 dinara.

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić

Dejan Briza Alo

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić , Foto: Dejan Briza Alo

 

Isključen iz stranke pre mesec dana

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić naveo je za „Alo!“ da je Belić isključen iz stranke pre mesec dana i da svako ko se ogluši o zakon treba da završi u zatvoru. - Na sednici Izvršnog odbora stranke, održanoj u Novom Sadu pre mesec dana, Predrag Belić je isključen iz Srpske napredne stranke. Bili smo nezadovoljni njegovim rezultatima i ponašanjem, uputili smo mu nekoliko upozorenja na koja se oglušio i na kraju smo jednoglasno doneli odluku da takvima nije mesto u našim redovima. Državni organi rade svoj posao, bez obzira na stranačku pripadnost i svako ko se oglušio o zakon treba da završi u zatvoru, pa tako i Predrag Belić - kazao je Glišić. J. Đ.

 Belić je postao poznat široj javnosti nakon privođenja u decembru prošle godine. On se sumnjičio da je u 2015. u svojstvu odgovornog lica opštine propustio da donese odluku o raspisivanju javnog oglasa o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, čime je, kako je tada navedeno, onemogućio realizaciju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. Nakon mesec dana provedenog u pritvoru, Belić je pušten i odmah se vratio na posao kao predsednik opštine Alibunar. Do danas se ne zna se šta se dogodilo s tim slučajem, odnosno dokle je istraga stigla.

Zanimljivo je da poljoprivredno zemljište u opštini Alibunar nije uopšte licitirano dve godine (2015, 2016), ali to nije značilo da za to vreme nije bilo obrađivano. Naprotiv, gotovo sve njive imale su ilegalne gazde. Kada se povela priča o zloupotrebama državnih njiva, za manji deo uzurpiranih oranica u alibunarskoj opštini prijavili su se uzurpatori, odnosno poljočuvari su otkrili u ovoj opštini 600 nelegalno obrađenih hektara. Iako je tada i ostatak od ukupno 10.327 hektara bio pod sadnicama, nikada nije otkriveno ko su bili korisnici.
Takođe, mediji su pisali da je Belić bio iza rešetaka u akciji „Sablja“ zbog sumnji na dilovanje droge i iznude, ali nikada nije bio osuđivan.

Komentari (2)

Mica

08.07.2018 14:54

Dokaz da su u SNS-u odlicni ljudi na pravim mestima.

Dora

08.07.2018 16:08

Sram ga bilo,a i te što su ga postavili