Ubistvo u Novom Sadu
Printscreen
Ubistvo u Novom Sadu

Printscreen

Ubistvo u Novom Sadu, Foto: Printscreen

Goran Janković, koji je danas uhapšen zbog sumnje da je macolom ubio ženu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava Pajića, saslušan je u policiji u Novom Sadu i, kako Kurir saznaje, priznao je zločin.

Janković je tokom saslušanja bio potpuno hladan i smiren, što je policajce i tužioca potpuno zateklo. Nijednog trenutka nije pokazao kajanje.

- Iznervirao sam se kada me je žena 11. maja prijavila za nasilje. Nisam nikako mogao da se pomirim s tim, pa sam počeo i da pijem. Noć pre zločina proveo sam u kafani. Kući sam se vratio oko četiri sata ujutru, a probudio sam se oko pola šest. Nešto mi je kvrcnulo u glavi i rešio sam da odem kod žene u nameri da joj se osvetim - navodno je rekao na saslušanju Janković.

Mol

Alo/ Masanori Jošida

On je priznao da je tasta i taštu ubio macolom, a da je ženu prvo pretukao i davio.

- Sav bes sam iskalo na nju - navodno je dodao monsturm.

Takođe, rekao je i da se svesno krio i da nije imao nameru da se preda policiji.

- Razmišljao sam kako da pređem granicu. To mi je bio cilj. Hteo sam da se sklonim odavde i da se saberem - navodno je izjavio trostruki ubice posle hapšenja.

Goran Janković

Printscreen/Facebook

Goran Janković (37) uhapšen je danas nakon trodnevne potrage u Novom Sadu. On se krio na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Osumnjičeni nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Jedan od svedoka ispričao je za novosadski 021 da su policajci napravili blokadu, levak kod bivšeg Brodogradilišta i Kasarne Moranrice.

"Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i po Šodrošu. Zavirivali su po svakom žbunu, kući i drvorištu, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11.30 sati smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka i bukvalno je 10 pripadnika policije nosilo čoveka i ubacili su ga u maricu. Komšija koji je bio bliži je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali", ispričao je svedok za novosadski portal 021.

Goran Janković

Printscreen

Policajci su još sinoć oko 23 časa dobili dojavu da se Janković nalazi blizu Ribarskog ostrva, od jedne Novosađanke, pa su cele noći patrolirali tim delom Limana 4.

Potragu su intenzivnije obnovili jutros, a najverovatnije je njegovom hapšenju kumovala neopreznost - naime, lađari su dok je još bio mrak, videli upaljen televizor, a znaju da vlasnik tog broda ne običava da noći na brodu. Kad su ga pozvali, potvrdio im je da nije na brodu, pa je odmah obaveštena policija.

Hotel Galleria, Galleria

Promo