Tragedija u Molu
Privatna arhiva
Tragedija u Molu

Privatna arhiva

Tragedija u Molu, Foto: Privatna arhiva

Karolj Ludman (58) polio je u nastupu ljubomore svoju ženu Slavicu benzinom (47) i zapalio je dok je bila u nesvesnom stanju. Potom je pokušao da se ubije ubrizgavši sebi u stomak 20 doza insulina.

Pretpostavlja se da je motiv tragedije ljubomora

Karolj Ludman (58) polio je svoju ženu Slavicu (47) benzinom, a potom je zapalio nešto posle ponoći između petka i subote u porodičnoj kući u Molu, u opštini Ada! Od posledica opekotina Slavica je preminula, dok je Karolj pokušao da izvrši samoubistvo ubrizgavši sebi u stomak 20 doza insulina. Lekari u bolnici u Senti bore se za njegov život, a motiv za ubistvo supruge je najverovatnije ljubomora.

Goran Janković

facebook.com

Tragedija u malom mestu na severu Bačke dogodila se u petak oko pola jedan, a prema navodima izvora bliskog istrazi, Karolj je suprugu Slavicu u nesvesnom stanju najpre polio benzinom, a potom je zapalio u porodičnoj kući u Ulici 8. oktobra. Vatra je zahvatila i nekoliko prostorija u kući od kojih je nakon nesreće ostao samo garež.

- Pretpostavlja se da je motiv tragedije ljubomora. Karolj je suprugu Slavicu zapalio benzinom, a potom je pokušao da ugasi vatru. Kako u tome nije uspeo, kao šećerni bolesnik, uzeo je 20 doza insulina i pretpostavlja se da ih je sebi ubrizgao u stomak i pao u teško stanje kome - navodi naš izvor.

Služba hitne pomoći na licu mesta mogla je da konstatuje samo Slavičinu smrt kada je zatekla njeno ugljenisano telo, dok je vatra zahvatila i Karolja koji je hitno odvezen u senćansku bolnicu gde se lekari bore za njegov život.

- Lekari su ga vratili u život, bio je u kritičnom zdravstvenom stanju, ali još ne može da govori - navodi naš izvor blizak istrazi.

Komšije nesrećnih supružnika kažu da su oko pola jedan posle ponoći videli razbuktalu vatru u kući Ludmana i odmah pozvali policiju.

- Bio je to strašan prizor, vatra se širila i jedino što smo mogli da učinimo jeste da zovemo vatrogasce koji su se ubrzo pojavili. Nismo ranije primećivali nikakve znake nasilja u njihovoj porodici - pričaju užasnuti meštani Mola, koji ne mogu da veruju šta se desilo u njihovom komšiluku. Oni dodaju i da su čuli kako je Karolj, nakon nesrećnog čina ubistva supruge i pokušaja samoubistva, nazvao jednog prijatelja.

- Čuli smo da je posle cele tragedije, dok policija još nije stigla, o svemu obavestio jednog prijatelja. Po selu se priča da je Slavica varala Karolja i da joj je pronašao neke poruke u telefonu, ali ne želimo o tome da spekulišemo - kažu meštani Mola.

Hitna pomoć

Alo!/ Dejan Briza

Na mestu tragedije juče tokom dana policija i istražni organi obavljali su uviđaj, a sin supružnika Saša, kojem je u ovom slučaju najteže, i ženska osoba koju smo zatekli pored njega nisu želeli da govore za medije i zamolili su nas da se udaljimo. Ispred nesrećne kuće u Molu izbačene su izgorele stvari, a dom je obeležen žutom policijskom trakom.

Karolj je pre nesrećne tragedije važio za primernog supruga i vrednog čoveka koji je radio po ceo dan. U braku sa Slavicom bio je preko 20 godina.

- Karolj je radio kao crnac, bo je vredan i požrtvovan, nije mu bilo teško da radi, iako je bio narušenog zdravlja, šećerni bolesnik. Rodom je iz Bečeja, a ranije je radio kao konobar, dok je kao penzioner od jutra do mraka radio uslužno postavljanje belih šatora za svadbe. Vraćao se kasno kući, a Slavica je radila kao spremačica u OŠ „Novak Radonjić“ u Molu. Sin Saša je nekoliko puta konkurisao za policajca ili vatrogasca, ali nije prolazio procedure - navode meštani Mola. Oni kažu da je Karolja sam đavo naterao da podigne ruku na suprugu, a potom i na sebe. 

Novi Sad, ubistvo

Alo!/Dejan Briza

Novi Sad, ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

Često je izlazila

- Slavica je bila dobra i vredna, ali je u poslednje vreme često izlazila sa drugaricama i vraćala se kasno kući. Volela je da se eksponira preko društvenih mreža - navode meštani, koji pretpostavljaju da je Karolju neko „punio glavu“ o supruzi - pričaju meštani.

Nije bilo prijava nasilja

U PU Kikinda kažu da iz porodice Ludman nikada nije bilo prijava bilo kakvog nasilja, niti je bilo ko iz ove porodice odgovarao za neko krivično delo.