Iva M.
Facebook
Iva M.

Facebook

Iva M., Foto: Facebook

Iva Mamutović (19), učenica niške gimnazije, poginula je u nezapamćenoj nesreći, kada je snimajući video-klip za društvene mreže pala sa krova zgrade u Čarnojevićevoj ulici u Nišu.

Pročitajte još:

Tragedija se dogodila u subotu uveče, a Ivinu smrt gledala su njena dva druga, koja su sa njom bila na vrhu višespratnice.

Bila živa posle pada

Preporučujemo i ovo:

Stanari zgrade ispričali su da su čuli strahovit udarac, a potom i krike mladića.

- Prvo je nešto jako puklo, a onda sam čula pozive u pomoć. Neko je vikao: "Iva, Iva, pomoć, zovite pomoć!" Tada sam ugledala devojku kako leži na betonu u lokvi krvi. Bila je živa kada sam joj prišla. Jedna komšinica joj je uzela glavu i stavila u svoje krilo. Devojka je krkljala, a krv je šištala. Sledila sam se u sekundi - prepričava potresnu scenu stanarka zgrade u Čarnojevićevoj ulici.

Kako kaže, Hitna pomoć je stigla brzo, ali devojci nije bilo spasa.

- Iz glave joj je liptila krv. Imala je prelom lobanje. Povrede su bile takve da nije bilo šanse da preživi - kaže izvor.

Palili sveće

Aleksa Cakić, stanar zgrade u Čarnojevićevoj ulici, kaže da Iva nije živela tu, a da su posle nesreće došli njeni roditelji.

- Ljudi su bili uplakani i potreseni. Jedva su stajali na nogama i upalili sveću na mestu ćerkine pogibije. Komšije su im izjavile saučešće. Scena je bila zaista potresna. Neopisiva... Otac je skrhan od bola - kaže Cakić.

Prema njegovim rečima, stan u kome su nastradala devojka i njeni drugovi prethodno bili pripada jednom od tih mladića.

Iva M.

Facebook

Iva M., Foto: Facebook

- Stan je od krova udaljen jednim redom stepenika. Pre kobnog pada, Iva i mladići bili su u stanu i verovatno su odlučili da izađu na krov. Inače su to i ranije radili, pošto sa krova puca pogled na Niš. Želja za što boljim kadrom odvela je devojku u smrt - kaže Cakić i dodaje:

- Inače, taj mladić više ne živi u tom stanu, ali često dolazi i dovodi društvo. Onda izlaze na krov, slikaju se i prave buku, zbog čega su komšije više puta pozivale policiju. Čak smo i izlaz bili ogradili žicom, ali njima đavo nije dao mira, pa su je isekli i nastavili po starom.

Krov trebalo da se ruši

Aleksa Cakić ispričao je da je potkrovlje zgrade trebalo da se sruši.

- Pre nekoliko meseci je trebalo da se poruši i da se tu nadogradi još spratova, ali zbog nekog spora to se nije desilo. Da je bilo nadogradnje, do ove strašne tragedije ne bi ni došlo - priča Cekić.

Iva je volela umetnost

Iva Mamutović živela je u selu Kočane kod Niša. Njeni roditelji juče su primali saučešća i nisu imali snage da razgovaraju sa medijima. Za nesrećnu Ivu komšije su imale reči hvale.

- Iva je bila jedan od perspektivnijih đaka. Volela je modernu umetnost, a neki su je smatrali čudnom zbog neobičnih fotografija koje je kačila na društvene mreže. Da je volela da se slika i snima na krovovima, svedoči i njena poslednja fotografija objavljena na Fejsbuku, koja je napravljena upravo na jednom niškom krovu - kaže izvor.

Predosetila smrt?

Neki su juče komentarisali da je Iva nekim svojim fotografijama predosetila smrt. Na to mišljenje najviše ih je navela slika na kojoj se vidi devojka kako u marku sedi ispred velikog drvenog krsta.