BIA i Gašić podneli prijave protiv Dumanovića!

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) podnela je juče tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, bivšeg pripadnika MUP-a, kojom ga tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda zbog njegovih navoda iznetih u emisiji „Utisak nedelje“ 18. aprila.

Milan Dumanović
Milan Dumanović, Foto: Printscreen

Prijava je podneta Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, jer je u toku emisije Dumanović u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na BIA, ponavljajući više puta rečenicu „novac od droge dele SNS i BIA“, saopšteno je iz BIA.

- Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti - navodi se u saopštenju.

Takođe, BIA smatra da je Dumanović na ovaj način značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Bratislav Gašić
Bratislav Gašić, Foto: Goran Srdanov

Uporedo sa ovom krivičnom prijavom BIA, i Bratislav Gašić, direktor BIA, podneo je lično krivičnu prijavu protiv Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

U toku sudski postupak zbog tajnog zadatka u Potočarima

Protiv Dumanovića, kao i Mladena Trbovića se vodi sudski postupak zbog odavanja službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut. Detalji optužnice nisu javno saopšteni jer je suđenje zatvoreno za javnost. Prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za „Al Džaziru Balkans“ 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

Povezane vesti

 • Korisnik: Mila
  21/04/2021 - 20:34
  Reakcija je sasvim na mestu... Ako je gospodini znao da iznese lažne informacije, neka sada snosi odgovrnost.
 • Korisnik: Zeljko
  21/04/2021 - 17:32
  Na tom Utisku nedelje samo pršte nekakve optužbe protiv vlasti bez ikakvog osnova i naravno bez dokaza. I zato i treba da ih tuže.
 • Korisnik: goran
  21/04/2021 - 15:09
  Sasvim očekivana i opravdana reakcija BIA-e. Dumanović će morati da odgovara za iznete teške insinuacije.
 • Korisnik: Toma
  21/04/2021 - 15:01
  Stvarno je covek preterao. Neka su. Nadam se da ce nadlezni da obave svoje. Ovo je sramno za jednog coveka koji je bio na f-ji u drzavnoj bezbednosti.
 • Korisnik: Elena
  21/04/2021 - 14:48
  Dumanovic treba da odgovara za sve svoje lazi koje je izneo i pokusaj obmanjivanja javnosti. Za klevetanje drzavnih institucija mora odgovarati.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi