Jelena i Jana Marjanović
Privatna arhiva
Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović , Foto: Privatna arhiva

Na ovu odluku, Marjanović i njegovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana koji treba da donese konačnu odluku o potvrđivanju optužnice.

Marjanović se od 12. jula brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci.

Viši sud je inače u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage, tokom koje je ispitana Zoranova i Jelenina šestogodišnja ćerka Jana, a prikupljueni su i drugi dokazi po nalogu suda.

Dopunjena optužnica, koja je sada potvrđena, podneta je sudu 26. juna, a njom se Marjanović tereti za isto krivično delo kao i prvom optužnicom - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prema optužnici, Marjanović je sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa ćerkom.

Međutim, iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim, Marjanvić ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rialiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Komentari (10)

ajde

10.08.2018 05:59

Ne pije mi vodu "namamio", pre ce biti da je neko izgurao sa nasipa pa je kidnapovali i odveli negde, ubili i posle bacili u kanal.

Mirkica

10.08.2018 15:00

@ajde - Svejedno...ubili su je verovatno.oni..pa sad ..neka ga osude...priznati mora ko je ubio inače...ne gine mu robija.

Mmm

10.08.2018 23:14

@ajde - Prica o ovom ubistvu suplja.Dve godine me mogu da dokazu ubistvo kao da je profesionalac to odradio.Mozemo mi ovde danima,voditi temu i pricu ali nista.Ja verujem skoro 90 posto da on nije ubica,vec je samo neko iz porodice pomogao ubici da to uradi za njih.Mnogo price oko toga a nista se nije resilo.Nije njemu islo u prilog da je ubije pored nje je imao ugled,novac..a sad samo zatvor.

GLUMICA

10.08.2018 07:48

a potera cele noci i psi nisu nanjusili ni patiku i niko nije video tel da svetli...ma kakvi.JELENA je sa druge strane tog dana donesena i masakrirana mrtva u kanalu te ZATO NEMA PRSKANJA KRVI a ubijena je neplanirano u svadji kuci nezgodnim udarcem gde isto nema prskanja krvi.JASNO KO DAN

Сараџогла

10.08.2018 10:03

@GLUMICA - ГУМИЦЕ,шо не одеш у полицију и све то написмено тамо издекламујеш.Може бити да имаш право а неколико десетина полицајаца који су радили на откривању убице нису нашли никакав доказ шо значи да незнаду да си раде свој посао.

nada

10.08.2018 08:01

Da Marjanovici imaju udela u svemu a posebno Zoran je nesumnjivo ali mi se nikako ne slaze prica da je ona ubijena na kanalu - mozda i jesre a deda je odveo Janu !?Cudno da niko nije nista cuo ni video - verovatno je zato cekao mrak pa pozvao policiju ( kako nisu nasli njenu patiku, mobilni i jaknu )? Dali je Zoran imao vezu u policiji ? Jeste - to ih je i spasavalo sve ove dve ipo godine !Hoce li konacno propevati !? Zasto se kriju ako nisu krivi ?

Suzy

10.08.2018 08:35

Nema teorije da je ubijena na nasipu.Da,baš je on nju "vijao" po nasipu, probadao joj glavu nekim šrafcigerom, jurećke joj skidao trenerku,ona se otimala,onda je jedno dvadet puta klepio sa ko zna čim,pa potopio u kanal,i to sve u tri ili četiri sata popodne,kad može da prođe bilo ko da ga vidi,ali,eto baš tad nije bilo nikoga od prolaznika dok je on sprovodio svoj krvavi pir,a ni dete od pet godina se nije pomerilo sa mesta gde ga je ostavio.Alo,bre,kome oni prodaju ovu šuplju priču.

Hm

10.08.2018 13:07

@Suzy - Po pisanju stampe njih dvoje su imali bracne Probleme. Mozda su u petak kasno uvece dosli na nasip sami da se rasprave, i to se tad desilo. Ostalo iscenirano..

N.N.

10.08.2018 10:36

I tako surovog ubicu pustise na slobodu, pa mu cak ni pasos nisu uzeli???

jadra

11.08.2018 07:56

MENI NIJE JASNO, KO ZORANU PLACA 5 ADVOKATA.....KAD SE ZNA DA NEMAJ NEKE PRIHODE,..MAMA NESME DA SE BAVI , CIME SE BAVILA, /KO STOJI IZ SVEGA OVGA TRAJE DVE GODINE ??????