Zatvorenik, zatvor, kavez
Shutterstock
Zatvorenik, zatvor, kavez

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Metović osuđen zbog krivičnog dela ubistvo, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Metović je osuđen 1. jula 2017. godine u parku na Vodžovcu u stanju “jednostavne alkoholne opijenosti teškog stepena, usled koje su njegove sposobnosti shvatanja značaja dela i mogućnost upravljanja postupcima bile bitno smanjene, lišio života oštecenog Danila Bogdanova".

Do ubistva je došlo nakon što su Metović, za kojeg mediji pišu da je bio beskućnik, Bogdanov i S.M. zajedno pili alkoholna pića, kada je između okrivljenog i Bogdanova došlo do rasprave oko 5.000 dinara koje je Bogadanov navodno dugovao Metoviću.

Metović je tada pesnicom zadao najmanje tri udarca u glavu Bogdanovu, koji je pao na zemlju, a ovaj je nastavio da ga šutira u glavu, pa mu je naneo povrede teške i opasne po život.

Nakon što je, kako piše u presudi, Bogdanov preminuo, Metović je njegovo telo odvukao na obližnji dušek (na kojem je prema pisanju medija Metović spavao u parku).

Pročitajte: