Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Srbin koji je u subotu ujutru upucan u Johanesburgu identifikovan je kao Jugoslav Siljikić (51) iz Beograda. Za sada nepoznati napadači, njih četvorica, u njega su ispalili šest hitaca, pa ga "overili" ispalivši ih u Siljkićevu glavu, kroz kacigu, još dva metka. Policija u Johanesburgu ovu likvidaciju smatra mafijaškom, a način njenog izvršenja - opomenom.

Pročitajte još:

Siljikić je izrešetan kada se svojim motorom zaustavio kraj puta kako bi telefonirao, a maskirani napadači sa fantomkama na glavama pratili su ga, a potom parkirali crni automobil iza njega i krenuli i brutalan napad.

Dvojica napadača, koji su pored fantomki na glavama imali i naočare za sunce, izašla su iz crnog automobila marke "honda akord" i prišli Siljkićevom dvotočkašu. Jedan od njih je iz pištolja ispalio šest metaka u grudi Srbina, dok ga je drugi "overio" sa još dva metka u glavu. On je Beograđanina upucao u lice, što se, kako prenose tamošnji mediji, smatra opomenom, to jest porukom.

Usled kiše metaka Srbin je pao pored svog motora, a svedoci koji u strahu nisu želeli da otkriju svoj identitet, ispričali su da je, kada su mu prišli, Srbin još neko vreme bio živ. Međutim, nekoliko minuta kasnije, pre dolaska hitne pomoći, Siljikić je izdahnuo.

Svedoci su još ispričali da je jedan od prolaznika telefonom fotografisao automobil kojim su se udaljavali pucači, što su oni primetili. Na iznenađenje svih, jedan od njih je prolazniku pokazao srednji prst.

Kako su preneli tamošnji portali, kod Srbina su pronađena dokumenta izvađena u Češkoj, zbog čega su ga mediji odmah povezali sa firmama koje je svojevremeno Šarić otvarao u toj evropskoj državi kako bi obezbedio dokumenta svojim ljudima.

Motiv i dalje nejasan

Prema pisanju portala "Roodepoort northsider" policija još uvek nije nikoga uhapsila zbog ovog ubistva, a trenutno intenzivno rade na utrvđivanju motiva koji se krije iza zločina. Postoje određene indicije da se radi o sukobu oko trgovine narkoticima, međutim to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Preporučujemo još:

Ako se uzme u obzir način likvidacije i činjanica da je ubistvo klasična sačekuša i jasno je da su ubistvo izvšrili profesionalci. Tome u prilog govori i način njihovog odevanja.

Veza sa osumnjičenima za Arkanovo ubistvo

Pojedini srpski mediji preneli su juče da se navodno sumnja da je likvidacija povezana sa ubistvima Milana Đuričića Mikija, za kojim je Srbija tragala zbog učešće u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja u hotelu "Interkontinental" 2000. godine.

Poslednja u nizu likvidacija, kako navode, dovodi se u vezu i sa ubistvom crnogorskog trgovca dijamantima Đorđa Mihaljevića.

- Jedan od pravaca istrage je i sukob zbog poslova s drogom, koji već neko vreme tinja između srpske i bugarske mafije u toj državi - naveli su izvori iz istrage.