Beograd, sneg, padavine
Alo!/A. Kalpačina
Beograd, sneg, padavine

Alo!/A. Kalpačina

Ilustracija, Foto: Alo!/A. Kalpačina

Krimi priča iz beogradskog hotela "Hiljadu ruža", kada je ljubomorni muškarac svoju devojku uhvatio u prevari pa njenog ljubavnika, predstavljajući se kao ona, navukao da dođe ispred hotela i potom oteo, dobila je svoj, nešto manje filmski epilog - ljubomorni muškarac i njegovi saučesnici osuđeni su na uslovne kazne.

Nakon kraćeg vremena, ljubomora mu je pomutila razum i on je predložio viđanje. Ugovorio je sastanak sa njim ispred hotela "Hiljadu ruža", Beograđanima poznatom kao mesto gde se sastaju oni koji svoje ljubavne veze kriju.

Pročitajte još:

 

Nesrećni Podgoričanin nije ni sumnjao šta mu se sprema kada se svojim automobilom zaustavio ispred hotela. Od devojke mu je stigla poruka: "Tu sam, čekam te".

Nakon što je odgovorio na poruku, muškarci su se stvorili pred 57-godišnjakom i ugurali ga u automobil.

- Šta ti imaš s njom? Hoću sve da mi priznaš, ja ti sve vreme pišem poruke, budalo - rekao je ljubomorni momak Podgodičaninu.

Potom su se odvezli u pravcu Kumodraža. Međutim, Podgoričanin je nekako uspeo da se izvuče iz kandži besnih momaka i iskoči iz automobila u pokretu u Kumodraškoj ulici, nedaleko od Farmaceutskog fakulteta. Tada je, u pravcu ljudi koji su stajali na autobuskoj stanici, počeo urlati: "Otmica, zovite policiju!"

Kidnapovanje, otmica

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Oštećeni je u svojoj izjavi pred tužilaštvom potvrdio da je dobijao poruke na telefon i da su ga iste jako zaintrigirale, pogotovo što su u njima bili detalji vezani za njegovu porodicu.

Kako je naveo to je bio jedini razlog zbog kog je održavao višemesečni kontakt preko Vajbera. Ljubavnu vezu sa I. Đ. nikako nije hteo da prizna.

Otmičar priznao sve

Prema saznanju Blica, inicijator otmice priznao je da je napravio lažan Vajber profil i da je slao ljubavne i poruke seksualne sadržine oštećenom, a sve iz razloga da sazna da li ima bilo kakav kontakt sa njegovom devojkom.

S obzirom na to da je Podgoričanin odgovorao na poruke i hteo susret, odnosno ponovno viđanje sa devojkom, okrivljeni je priznao da je on sve dogovorio.

 

Drugu dvojicu učesnika pozvao je da mu pomognu uz obojašnjenje "da neki stariji čovek napada njegovu devojku".

Nakon saslušanja okrivljenih, isti su pristupili pregovoru sa tužilaštvom o priznanju krivičnog dela i krimi priča iz beogradskog hotela okončala se osuđujućom presudom.

Drugi osnovni sud u Beogradu ljubomornog muškarca osudio je na jednu godinu zatvora uslovno sa rokom provere od četiri godine. Njegovi saučesnici dobili su po osam meseci zatvora uslovno sa rokom proveravanja od dve godine.