jahta
Shutterstock
jahta

Shutterstock

jahta, Foto: Shutterstock

Maloletni Beograđanin M. S. (17), koji je 11. jula izazvao pomorsku nesreću na otvorenom moru kod Budve, u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin, a povređen njen verenik Vladan Stanišić, pušten je da se braniti sa slobode.

To je u utorak odlučio kotorski Osnovni sud, prihvatajući jemstvo koje je ponudila maloletnikova porodica, a koja se sastoji od nekretnina u Budvi.

- Ovaj sud je doneo rešenje kojim je prihvatio ponuđeno jemstvo, odnosno upisivanje hipoteke u vrednosti od 331.450 evra na stan i garažu u Budvi, vlasništvo oca osumnjičenog maloletnika. Istim rešenjem njemu je određena i mera zabrane napuštanja boravišta opštine Budva - izjavio je sudija Špiro Pavićević, dodajući da na ovo rešenje stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Pomorska nesreća dogodila se 11. jula oko 14 časova, ali do danas nije zvanično saopšteno da li je M. S. imao dozvolu za upravljanje jahtom i ko je njen vlasnik.

Jahta, kojom je, kako se tvrdi upravljao maloletnik, udarila je u barku u kojoj su bili Maja Šljivančanin i Vladan Stanišić. Oba plovila su se kretala od ostrva Sveti Nikola prema Jazu. Izvor iz istrage kazao je tada da je jahta prešla preko barke na kojoj su bili Šljivančanin i Stanišić i prepolovila je.

“Nakon sudara, povređeni Stanišić pokušao je da spasi verenicu, ali je ona poginula na mestu”, kazao je isti sagovornik Vijesti nakon nesreće.

Rečeno je da se nesreća dogodila između Školjića i Mogren plaže na otvorenom moru. Niko od osam osoba koje su bile na jahti nije povređen.

PROČITAJTE JOŠ