Hapšenje
Printscreen
Hapšenje

Printscreen

Hapšenje, Foto: Printscreen

Na njihovoj meti su mahom vlasnici lokala, ali i investitori, koji zidaju zgrade i to ne samo u glavnom gradu, već i šire!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je žestok obračun sa mafijaškim klanovima, a kako nezvanično saznajemo, prvi će se na udaru naći pripadnici ove kriminalne grupe. Operativci bezbednosnih agencija, ali i MUP Srbije uveliko rade na prikupljanju dokaza kako bi ovu ekipu smestili iza rešetaka.

Prema informacijama do kojih smo došli, na "dušu" ove grupe, pored nekoliko likvidacija, ali i napada na Aleksandra Šarca, koji je sa dva metka upucan u glavu 17. oktobra u Tržnom centru "Ušće", stavljene su i otmice Lazara Vukićevića (30) i Gorana Veličkovića (33). Prvi je nestao prošle nedelje sa dvojicom prijatelja na Banovom brdu, a drugi 3. avgusta u centru grada.

Preporučujemo:

Govoreći o sve učestalijim mafijaškim obračunima na ulicama Beograda, predsednik Vučić je, pored ostalog naveo:

- I nemoj da nam ceo grad priča o tome kako je neko preko "skaja" nekome odrubio glavu ili kako je neko nekome ne znam šta uradio, a da mi ne znamo da li je to istina ili nije, nego udri čekićem, maljem po glavi bandu mafijašku!

Prema rečima našeg izvora, članovi ove grupe mesecima "šeruju" između sebe slike sakaćenja nekih ljudi, a policija je sada došla u posed takvih fotografija.

- Prikupljaju se i izjave ljudi, koji su bili na njihovoj meti, a neki su, posle brutalnog prebijanja, završili i u bolnici - navodi izvor.

Najsvežiji primer je iz jednog grada u blizini Beograda. Jednom investitoru je prećeno i zahtevano da u svakoj zgradi, koju sazida, bar dva stana ili lokala prepiše na članove ove kriminalne grupe. I ovo nije usamljen primer.

- Bahatost je baš uzela maha i ljudi su u strahu - navodi naš sagovornik. - Pogotovu, što se vođe ove ekipe "pozivaju" na zaštitu i saradnju sa ljudima iz policije.

Aleksandar Šarac

printscreen/instagram

Aleksandar Šarac, Foto: printscreen/instagram

Sve se to sada istražuje i prikupljaju materijalni tragovi. Oni, kojima je prećeno i koji su maltretirani, iz tog razloga su se i plašili da ucene i reket prijave nadležnim organima.

Policija sada sumnja da ovoj grupi pripada i Lazar I. (23) iz Kraljeva, koji je osumnjičen da je teško ranio Šarca. Za ovim mladićem, u čijem dosijeu je zabeleženo da je počinio više od 100 krivičnih dela, i dalje se traga.

- Sada se strahuje i za njegov život - ističe sagovornik "Novosti" iz bezbednosnih struktura. - Za naručioce i organizatore zločina, on je opasan svedok. Sumnja se i da mladić, koji je ubio Ljubomira Markovića Kiću novembra prošle godine, a za račun iste ove kriminalne grupe, nije više među živima. Kada je ubio Kiću jedva da je bio stariji punoletnik.

Šarcu se lekari bore za život

Za život Aleksandra Šarca (na slici) lekari Urgentnog centra i dalje se bore. On je u komi i na aparatima. Doktori se još nisu usudili da ga operišu i probaju da mu izvade dva metka iz glave. Njemu je, inače, mesec dana pre pokušaja ubistva, prećeno preko "Instagrama", ali i putem svojevrsnih objava lepljenih po gradu. Pored njega, pominjani su i ubijeni Luka Radulović, kao i još neki navijači, za koje se u objavama navodi da su "cinkaroši".

Pročitajte još: