DETALJI TRAGEDIJE U KIKINDI Bebi krenuli da rastu zubići i dobila je temperaturu, na putu do bolnice je umrla, a onda je tata Filip zgrabio nož...

Lekari jedva spasli Filipov život, dok za bebu nije bilo nade

Laris
Mali Laris preminuo na putu do bolnice, Foto: M. Obadić

Filip Lakatoš (19) iz Srpske Crnje ubo se nožem 19 puta ispred prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da je njegov devetomesečni sin Laris umro zbog povišene temperature, koju je dobio zbog rasta prvih zuba! 

Tragedija se dogodila u petak uveče kada je Filip sa medicinskom ekipom Doma zdravlja iz Srpske Crnje stigao u tu bolnicu sa bolesnom bebom, koja je na putu do bolnice prestala da diše. Bezuspešno je pokušana reanimacija, a otac deteta se izbo nožem na vratima bolnice kada mu je saopštena tragična vest. Lekari su mu odmah ukazali pomoć i uputili ga na lečenje u Sremsku Kamenicu. Filip se trenutno nalazi na lečenju u Klinici za grudnu hirurgiju Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Porodica Filipa Lakatoša kaže da ništa nije upućivalo da će zbog rasta zubića i povišene temperature Laris izgubiti životnu bitku na putu od Srpske Crnje do Kikinde. Izdahnuo je samo dan nakon što je pušten iz bolnice u Zrenjaninu.

- Rasli su mu zubići i imao je temperaturu kada su ga odveli kod lekara. Dobio je uput za bolnicu u Zrenjaninu, gde su mu prepisali čepiće, „brufen“ i praškove - kroz plač priča Larisov pradeda Ostoja Jovanović.

Rođaci u šoku

Rođaci preminule bebe su u šoku zbog ove tragedije. Kroz plač se pitaju zašto se ovo desilo.

- Zar da se ovako ugasi jedan život koji je tek počeo? Da se dozvoli da umre beba zbog naizgled bezazlenog zdravstvenog problema. Tužni smo i ne možemo da verujemo da je ovo istina - pričaju rođaci.

Rođaka Božica Tomini kaže da njegovo majušno srce nije izdržalo. 

- U jednom trenutku je počeo da plavi u predelu usana kada je stigao kući. Pokušala sam da ga održavam u životu dok ne stignu u kikindsku bolnicu, ali je nažalost naš Laris preminuo - kaže Božica.

Larisov pradeda Ostoja tužno konstatuje da je u pitanju velika nepravda prema njegovom praunuku.

- Dan pre smrti se igrao u kući, bio je veseo. Kako i zašto se ovo desilo, pokazaće obdukcija. Zašto se to meni nije desilo, to je velika nepravda - kaže pradeda.

Filip je bricom povredio plućnu i srčanu maramicu sa dva uboda, a 17 puta se ubo u stomak i sebi je naneo teške povrede. Preživeo operaciju, koja je trajala 12 sati. Laris je prvo dete Dragane i Filipa Lakatoša, koji su se u junu vratili iz Berlina u Srpsku Crnju. Filipova majka je Rumunka, pa Filip poseduje rumunsko državljanstvo i često je sa sinom i suprugom odlazio kod majke u Nemačku.

Koji je uzrok Larisove smrti, pokazaće obdukcija.

PROČITAJTE JOŠ VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

 • Korisnik: Цицка
  12/09/2018 - 10:13
  С Т Р А Ш Н О , разумем човека . А одговорност не сноси нико као по обичају .
 • Korisnik: Sojic
  12/09/2018 - 07:39
  Lako je napraviti dete u 19(18) godina a sta posle?
 • Korisnik: Mile
  12/09/2018 - 07:37
  Odakle ocu od svega 19 god noz na prijemnom odeljenju? Da li u 19 godina iko zna kako negovati dete...Alooooo
 • Korisnik: milica
  11/09/2018 - 23:21
  Naravno da dete nije umrlo zbog rasta zubića, temperatura je znak infekcije nekom bakterijom ili virusom, Rast zuba se samo poklopio sa tim, a greška lekara je što nisu ispitali uzroke temperature kada su se već roditelji javljali, nisu trebali da daju detetu od 9 meseci brufen i ko zna kakve sve lekove kao da je odrastao čovek, a ne beba.
 • Korisnik: Olja
  11/09/2018 - 17:14
  Jedno dete je imalo teparaturu i do 39°c prilikom rasta zuba koja je čas padala a čas rasla kao i proliv,drugo dete nije imalo ništa od toga sem jakih bolova i nervoze.Iskustva su različuta ali nikad nisam čula da jr rast zuba izazvao ovakvu tragediju.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi