Beba umrla u Zagajnicu
Alo.rs/ Masanori Jošida
Beba umrla u Zagajnicu

Alo.rs/ Masanori Jošida

Beba umrla u Zagajnicu, Foto: Alo.rs/ Masanori Jošida

Jednomesečni dečak S. S., koji je pronađen mrtav u selu Zagajica kod Vršca, umro je od posledica mehaničkog gušenja tokom dojenja, saznaje „Alo!“

Majka Sara S. (17) zaspala je dok je dojila sina. Dečak nije mogao da dođe do vazduha dok je sisao i tako se ugušio. Ona i muž su tek ujutru primetili da se beba ne mrda. Otac dečaka Savica Grujin (28) ispričao je da je dečak obično spavao između njega i žene, u njihovom bračnom krevetu i da im je kobnog jutra bilo sumnjivo što se nije oglasio.

- Žena se u toku noći probudila da ga podoji, ali je ubrzo zaspala. Hteli smo da ga krstimo za mesec dana. Ne znam šta ćemo sada? Moram dalje, moram da čuvam ženu... - rekao je juče Savica Grujin za „Alo!“

Nesrećni otac je na svom Fejsbuku objavio zajedničku fotografiju sa sinom i emotivnom porukom se oprostio od svog jedinca.

- Moga deteta više nema. Moje sve je otišlo. Neka ga bog čuva. Ljube ga mama i tata - naveo je ožalošćeni otac.

Majka Sara nije bila u stanju da govori za medije. On je sa rodbinom bila u kapeli i oplakivala sina iznad malog, belog kovčega. Dečak je sahranjen juče, u 14 sati, na lokalnom groblju u selu Zagajica kod Vršca.

Tragedija se odigrala u noći između subote i nedelje. Kako je ispričala majka, dečak je oko dva ujutru zaplakao, a ona je ustala da ga podoji i stavila ga u krevet pored sebe, ali je ubzo zaspala. Kada se oko šest ujutru probudila da isprati muža na posao, primetila je da dete ne diše. Odmah je obavestila muža i članove porodice. Obaveštena je i Hitna pomoć, dežurni lekar je potvrdio smrt i izjavio joj saučešće. 

Pročitajte još: