Nikola Kovačević
Facebook/Nikola Kovačević
Nikola Kovačević

Facebook/Nikola Kovačević

Nikola Kovačević, Foto: Facebook/Nikola Kovačević

Nikola Kovačević (26) iz Banatskog Karađorđeva, višestruki prvak u penjanju uz stožinu i prvak sveta u bodibildingu, poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Srpskoj Crnji. Prijatelji, rodbina i kolege su u šoku zbog tragedije ovog, kako za „Alo!“ kažu, po mnogo čemu uzornog mladića.

„Srpski spajdermen“, kako su mediji voleli da pišu o uspesima Nikole Kovačevića na gotovo svim važnijim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, poginuo je sinoć na svom motoru, kada se iz Banatskog Karađoređeva zaputio u Srpsku Crnju. Meštani Banatskog Karađereva u šoku za „Alo!“ pričaju da niko ne može da veruje da se ova tragedija zaista desila.

-Sinoć je otišao u Srpsku Crnju motorom, bez velikog iskustva u vožnji. Nezvanično se priča i da je konzumirao alkohol. Šta se tačno desilo, još se tačno ne zna, ali je poznato da je podleteo pod automobil i na licu mesta ostao mrtav- kaže jedan meštanin.

Nikolu Kovačevića svi znaju kao uzornog mladića koji je često stanovnicima ovog banatskog mesta osvetlao obraz svojim pobedama na takmičenjima u krajiškom višeboju, zbog čega su mu nadenuli nadimak „Krajiški spajdermen“.

Nagrade koje je osvajao Nikola Kovačević

Facebook/Nikola Kovačević

Nagrade koje je osvajao Nikola Kovačević, Foto: Facebook/Nikola Kovačević

-Znamo ga kao pozitivnog, vedrog, nasmejanog mladića. Bio je izuzetno kulturan, uspešan u sportu, jednom rečju jako dobar mladić-priča za „Alo!“ jedna meštanka. 

Nikola je je bio zaposlen u američkoj fabrici „Van drunen farms“ u Banatskom Karađorđevu, koja se bavi konzerviranjem. Šok i neverica zbog pogibije jednog od omiljenih kolega, rezultirala je da se iz poštovanja i saučešća porodici Kovačević danas proglasi neradan dan. –Danas u firmi gotovo da niko ne radi, svi smo u šoku zbog Nikoline pogibije, velika je to tragedija i za firmu i naše mesto-rekla je jedna radnica.- Svi su ga voleli, bio je vredan i mladić za primer u svakom pogledu-ovako o tragično nastradalom mladiću pričaju njegove kolege s posla.

A da je Nikola Kovačević zaista bio mladić za primer, govore brojna priznanja kojima je bio ovenčan tokom kratkog, ali uspešnog života.

Ovaj sportista osvajao je brojne medalje u bodibildingu i penjanju uz stožinu, krajiškoj disciplini u kojoj j bio neprikosnoven. Ostalo je zabeleženo da je u takmičenju u Krajiškom višeboju u Banatskom Velikom Selu kraj Kikinde, pre dve godine, ovaj mišićavi i izdržljivi mladić, uspeo za svega tri sekunde da se popne na stub od 6,5 metara. Na svom Fejsbuk profilu nekoliko dana pred samo takmičenje je napisao: „Svi mi nosimo zastave, ali su najteže borbe u sutonu kad se osećaju sakriveni zakoni života kao olovo i kada je teža teška kao grob“.

U neizmernom bolu i tuzi, ovaj hrabri i uzorni mladić, ostavio je svoje roditelje, majku Radu, oca Iliju, mlađu sestru Jelenu, starijeg brata Mileta, brojnu rodbinu i prijatelje. Više nema „sprkog spajdermena“, ali će njegovi neponovlji podvizi ostati zauvek da žive u sećanjima.

Sahrana Nikole Kovačevića je sutra na groblju u Banatskom Karađorđevu u 15 časova.

 

Komentari (9)

kike

22.06.2018 12:47

motor, kisa, neiskustvo, alkohol... treba li dalje nabrajati, a opasnost uvek vreba.

Bolynx

22.06.2018 14:27

Steta. Pravi ljudi odose.

mina mina

22.06.2018 17:41

Mlad, lep kao lutka, uspešan....šteta velika.

Aes

22.06.2018 20:35

Bezobzirno dali je nesto postigao u životu ili ne čovek je čovek

Stefan

23.06.2018 00:59

Inace ne ostavljam komentare ali sad sam morao secam se pre 5..6 godina sam video na yt prilog o tebi i u kakvoj si improvizovanoj teretani i u kakvim uslovima trenirao uz sve to si postao svetski sampion.. Ja sam se tada motivisao i poceo ozbiljno da treniram.. evo treniram i dan danas.. vidi se na smiku da si bio skroman i dobar decko.. kad sam video vesti povezao sam da si to ti tek kad su spomenuli licki viseboj i penjanje na ono drvo.. velika steta i velika tuga.. pocivaj u miru!!

Biker

23.06.2018 01:08

Neiskusan, noću vozi kroz naselje brzinom preko 120 km/h kako čujem. Možda je bio i pijan. Mozga bez. Mnogi tako rade. Do jednom. Makar nikog nije ubio nego samo sebe.

Сараџогла

23.06.2018 10:12

Један од мојих синова кренуо да купи мотор.Мајка му је запретила да то не чини!Зар поред лепог спортског аута сада да бринем када кренеш и са мотором.Одустао је и купио други породични опел.Породични значи да има четвора врата и плус гепек врата.

Or

23.06.2018 14:10

Nikolice počivaj u miru.Nikad te neću zaboraviti...Najbolji odlaze...

Blekee

24.06.2018 10:31

Džoki naš zauvek ces biti u nasim secanjima i nikada te nećemo zaboraviti, počivaj u miru laka ti zemlja, ti si nas andjeo!