bolnica
Shutterstock
bolnica

Shutterstock

bolnica, Foto: Shutterstock

Državljanka Republike Srbije J.T. (26) preminula je nakon tronedeljnog lečenja u bolnici u Bahreinu od posledica takozvanog "svinjskog gripa" (H1N1), potvrdio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju, navodi se u saopštenju.

- Ambasada Republike Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom naše pokojne državljanke, tokom lečenja u bolnici u Bahreinu i obaveštavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice. Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju - stoji u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministarstvo spoljnih poslova će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Republiku Srbiju.

Komentari (1)

Dejan

18.02.2020 18:30

Kako bre ovi Sa rts-a kazu da medju nasima nema zarazenih ?znaci jednom lazovi uvek lazovi !