Sin generala Badže osumnjičen za pljačku
MUP
Sin generala Badže osumnjičen za pljačku

MUP

Sin generala Badže osumnjičen za pljačku, Foto: MUP

U pljačke je išao prekriven specijalnom tkaninom, a videle su mu se samo oči, tvrde izvori iz policije za Ekspres. Zbog tehnike pljačkanja on se smatra jednim od najvisprenijih pljačkaša u zemlji, a sumnja se da stoji iza nekoliko pljački u prestonici iza kojih nije ostajao trag. Sve je bilo čisto.

Kako je Stojičić i fizički spreman, policija sumnja da možda stoji iza jedne pljačke penthausa na Vračaru, gde je izvedeno ono što ne bi pošlo za rukom ni vrhunskim akrobatama.

Pljačkaš je upao u penthaus jednog poznatog beogradskog hirurga i njegove supruge, koji pri tom ima i obezbeđenje. Pljačkaš se uzverao preko terase susedne zgrade, preskočio ambis od nekoliko metara, i upao u stan.

Sef nije otvorio, već ga je celog izvalio iz zida i bacio u unutrašnje dvorište zgrade, gde ga je verovatno čekao saučesnik. Navodi se da je i kod Popovića ceo sef izvaljen iz zida, a tu tehniku zna malo pljačkaša.

Istraga o pljački Popovića trajala je 5 meseci. Stojičić je tvrdio da mu je sve namešteno, i da mu se zbog oca i njegove prošlosti neko sveti.

Zanimljivo je da policija sumnja da je u ovoj pljački postojao insajder, koji je dojavio da Popovići nisu u Beogradu.