U požaru izgoreli nameštaj i predmeti
e - stock/ Miloš Rafailović
U požaru izgoreli nameštaj i predmeti

e - stock/ Miloš Rafailović

U požaru izgoreli nameštaj i predmeti, Foto: e - stock/ Miloš Rafailović

Nakon ubistva poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića (57), nepunih mesec dana kasnije dogodio se novi napad na njegove kolege. Advokatska kancelarija Nade Milosavljević potpuno je izgorela, a sumnja se da je na prostorije bačen „Molotovljev koktel“ zbog nekog spornog predmeta!

Kako saznajemo, juče oko jedan sat posle ponoći, u ulici Pilota Mihajla Petrovića u Rakovici, potpuno je izgorela advokatska kancelarija „Milosavljević“.

Vatra je brzo progutala sve što se nalazilo u prostoriji, od nameštaja do advokatskih predmeta. Kako smo saznali, u toj kancelariji rade pravnica pred penzijom Nada Milosavljević i njen sin Miroljub, a srećom niko nije povređen u velikom požaru. Sumnja se da je na kancelariju bačen „Molotovljev koktel“, jer je ispred pronađen čep od flaše.

 Advokatica Nada Milosavljević

Fejsbuk

Advokatica Nada Milosavljević , Foto: Fejsbuk

- Razbijeni su jedan od prozora i dvoja vrata, a ispred je pronađen čep od flaše, za koji se sumnja da je od koktela. Verovatno je bačen kroz prozor koji je razbijen. Vatra je brzo buknula i progutala veći deo prostorije. Izgoreli su predmeti, papiri, zidovi, unutra se mogu videti sagoreli kompjuter, tastature, slike...Ispituje se uzrok požara, kao i to da li je definitivno reč o „Molotovljevom koktelu“. Sumnja se da je požar podmetnut, neki pominju čak i navijače, ali male su šanse da oni imaju veze s tim. Brava na ulazu u prostoriju je obijena i razvaljena, tako da je mnogo toga sumnjivo - navodi izvor blizak istrazi. 

Gostiljac: Što pre rasvetliti slučaj

Viktor Gostiljac, predsednik advokatske komore Srbije (AKS), ističe da je važno da se utvrdi pozadina ovog požara i da niko nema pravo da napadne nečiju imovinu ili čoveka i da ostane nekažnjen. - Ovaj najnoviji događaj ukazuje na opravdanost svih onih mera koje su AKS i AKB preduzeli u poslednje vreme. Razlog ovog poslednjeg napada je nebitan jer je jasno da u pravnoj državi niko ne sme sebi dati za pravo da napadne na imovinu ili život drugog čoveka i da ostane nekažnjen. Advokatura će nastaviti da vrši pritisak da se ovakvi događaji što pre rasvetle, ali je težište odgovornosti na policiji i tužilaštvu. Šira javnost, naši građani, moraju, opet, shvatiti da svoja prava ne mogu ostvariti ukoliko nemaju slobodnog i nezavisnog advokata. Zbog toga, važno je

Prema rečima komšija, advokatska kancelarija „Milosavljević“ se tu nalazi već 20 godina, a srećom se niko se nije nalazio u prostorijama, pa je izbegnuta tragedija. Kako oni kažu, neko je tipovao kancelariju zbog nekog predmeta.

- Tu rade Nada i njen sin Miroljub. Oboje su advokati i dosta dugo rade. Nada se trenutno nalazi u SAD kod ćerke, koja treba da se porodi, a Nadin suprug i sin Miroljub su na odmoru u Crnoj Gori. Nada je fina i plemenita žena, dugo se bavi advokaturom, ali ne krivičnim delima, nego pravno-imovinskim odnosima. Klijenti su joj uglavnom izbeglice iz BiH i Hrvatske koje pokušavaju da povrate svoju imovinu. Zato nam nije jasno, ako je požar podmetnut, ko bi to mogao da učini, jer se nikada nisu bavili kriminalcima i škakljivim slučajevima, već samo nekretninama. Međutim, veruje se da je neko tipovao zbog nekog predmeta, jer osim toga što je prozor razbijen, razvaljena su i dvoja vrata, od kojih su jedna bila ojačana. Znači, neko je došao s namerom, verovatno i preturao po predmetima, a zatim sve zapalio. Ne verujem da bi zbog slučajnog požara bili razbijeni prozor i vrata, znači da se neko baš „trudio“. Sve je ispreturano - navodi jedna od poznanica porodice Milosavljević.

Vatra buknula oko jedan sat posle ponoći

e - stock/ Miloš Rafailović

Vatra buknula oko jedan sat posle ponoći, Foto: e - stock/ Miloš Rafailović

Policija radi na utvrđivanju okolnosti pod kojima se dogodio požar u Rakovici, koji je ponovo zabrinuo advokate iz Beograda i ostatka Srbije.

Advokat Dragoljub Đorđević, bivši predsednik Advokatske komore Srbije (AKS), izjavio je juče za „Alo!“ da je Nada Milosavljević pre nekoliko godina imala problem oko nekog zemljišta na Zlatiboru, zbog čega se obraćala raznim institucijama.

- Koleginica Nada se tada žalila da ima spor oko placa na Zlatiboru, koji je dobila, ali joj je suprotna strana pravila probleme, zbog čega se obraćala Advokatskoj komori Srbije, policiji, političarima i raznim drugim institucijama. Ne znam kako se to završilo na kraju - rekao nam je Đorđević i naglasio da je Nada dobar advokat, bez mrlje u karijeri.

Još uvek se traga za ubicom Dragoslava Miše Ognjanovića

Dejan Briza

Još uvek se traga za ubicom Dragoslava Miše Ognjanovića, Foto: Dejan Briza

 

Još se ne zna ko je pucao na Mišu!

Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula u Novom Beogradu, u Bloku 23, u ulici Antifašističke borbe. Upucan je naočigled njegovog sina Petra (26), koji je lakše ranjen u ruku. Tragedija se dogodila oko 20 sati, a kako smo tada saznali, komšije su nakon pucnjave videle nepoznatu osobu obučenu u crno, sa kačketom na glavi, visine oko 180 centimetara, kako beži. - Prvo smo pomislili da su petarde, ali smo onda čuli momka koji vrišti: „Tata! Tata! Tata!“. Odmah smo dotrčali i videli krvav prizor - rekli su za „Alo!“ očevici tog zločina. Ognjanović je iza sebe ostavio troje dece, a još nije utvrđeno ko je pucao na njega.

Komentari (1)

jabreja

24.08.2018 07:30

"Teziste" nije na policiji, jer advokati ne obavestavaju nju sa kojim olosem se pogadjaju. Na advokatima je da izadju iz sive zone, da posluju legalno, po cenovniku a ne po proceni, i bez zelje da od jednog slucaja kupuju dzipove, jahte i letelice. Samo njihova (mesana s MUPom i BIAom) unutrasnja kontrola i oduzimanje licenci moze spreciti stradanje ono malo casnih!!!