Zoran Babić
Informer
Zoran Babić

Informer

Zoran Babić, Foto: Informer

Dejan S. (35), vozač direktora „Koridora Srbije“ u ostavci Zorana Babića, koji je uhapšen zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu u kojoj je jedna osoba poginula, a pet povređeno, pušten je da se brani sa slobode nakon što je juče saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Pročitajte još:

 

Tužilaštvo je nakon saslušanja dalo predlog sudiji za prethodni postupak da se osumnjičenom odredi pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke, ali je taj predlog odbijen.

- Tužilaštvo je kao razloge za određivanje pritvora navelo mogući uticaj osumnjičenog na još nesaslušane svedoke, Zorana Babića i još jedno lice. Međutim, kako je osumnjičenom određeno zadržavanje tek dan nakon saobraćajnog udesa i kako je on ceo taj dan proveo sa Babićem i drugim svedokom u bolnici, ustanovljeno je da ne postoji namera da se izvrši uticaj na svedoke. Isto tako, ustanovljeno je i da drugi svedok nije očevidac samog udesa, jer je na mesto nesreće stigao naknadno. Takođe, postoje i drugi materijalni dokazi koji ukazuju na okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nesreće, tako da sudija za prethodni postupak nije našao da stoje razlozi za određivanje pritvora koje je naveo tužilac - rekao je za „Alo!“ Vladimir Rakonjac, portparol Osnovnog suda u Nišu.

Pročitajte i ovo:

Podsetimo, Dejan S. uhapšen je zbog sumnje da je pri velikoj brzini službenim automobilom „škoda“ na naplatnoj rampi Doljevac udario u vozilo „astra“, koje se potom odbilo i udarilo u „pasat“, čiji vozač je u trenutku nesreće plaćao putarinu.

Na licu mesta stradala je Stanika Gligorijević, koja je sedela na zadnjem sedištu „astre“, dok je petoro putnika iz drugih automobila, među kojima je i Zoran Babić, zadobilo teže ili lakše povrede.
Babić je nakon ovog tragičnog događaja podneo neopozivu ostavku na mesto direktora „Koridora“.

„Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora ’Koridora Srbije’. Bezbednost, sigurnost, to je ono što su bili moji ciljevi i to je potpuno jasan motiv da podnesem neopozivu ostavku“, izjavio je Babić.