Policija
Alo!/ Rajko Ristić
Policija

Alo!/ Rajko Ristić

Policija, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

 

* Tragedija kakva se ne pamti u okolini Trstenika

* Viktor je zadobio frakturu lobanje i druge povrede opasne po život

* Vozač nije zadržan u policiji

- Otišli smo kod porodice, zapalili sveću i odneli venac. Ovo je jedan od najtužnijih dana za našu školu, za sve profesore i učenike. Ne možemo da prihvatimo šta se dogodilo - kaže Svetlana Mihailović, direktorka Gimnazije "Vuk Karadžić" u Trsteniku, koju je nedavno završio Viktor Lazarević (19), mladić nastradao u saobraćajnoj nesreći u Odžacima.

Maturant je bio na benzinskoj pumpi pre udesa, zajedno sa svojim dobrim drugom je kupovao slatkiše. Navodno su se vraćali sa proslave punoletstva. Vozili su bicikle kada su krenuli preko magistrale. Drug je bez problema prešao na suprotnu stranu, ali je na Viktora naleteo "reno megan" beogradske registracije. Udario je u zadnji točak bicikla, oborio Viktora na zemlju, pa je nesrećni momak zadobio frakture lobanje i druge povrede opasne po život. U kolima se nalazila porodica koja je krenula na more.

Pročitajte još:

U Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku trebalo bi da pristignu rezultati obdukcije tela maloletnika, koja je obavljena u istom danu kada je i stradao. Kako se nezvanično saznaje, vozač nije zadržan u policiji, a istraga bi trebalo da utvrdi sve okolnosti koje su dovele do kobnog kontakta automobila i bicikla.

U četvrtak je celo selo Odžaci bilo u dvorištu ožalošćene porodice Lazarević. Brojni prijatelji, rođaci, poznanici iz trsteničkog kraja i drugih gradova pristizali su na ovo tužno mesto, kako bi upalili sveću, izjavili saučešće i prisustvovali sahrani na lokalnom groblju. Neutešni su ostali i Viktorovi roditelji Dejan i Snežana, rođena sestra Suzana i mnogi drugi ljudi bliski Lazarevićima, koji važe za vrlo vrednu i čestitu porodicu. "Nema našeg Vite", "Nećemo te zaboraviti", moglo se čuti na svakom koraku u Odžacima, koji je dan posle pogibije osvanuo oblepljen umrlicama sa potresnim tekstom o "dragom i nikad neprežaljenom Viti".

Hitna pomoć

Alo!/Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- U toku dana sretao sam ga po nekoliko puta, i o njemu mogu da kažem, kao i o porodici, da nema boljih u Odžacima - rekli su meštani Odžaka

- Niko nije zaslužio ovakvu tragediju, a pogotovo ne tako dobri ljudi.

Osvetlite put, smanjite brzinu

Mnogi meštani sela Odžaci, koje je smešteno tik do državnog puta Kraljevo - Kruševac, požalili su se na mračan drum i brzu vožnju ovom magistralom.

- Mora još da se smanji brzina, da se ograniči. Vozi se i 80 kilometara na sat, a svetla nam tu gase pola sata posle ponoći, pa je nepregledno i neosvetljeno - žale se meštani.

- Pre mesec dana u ataru našeg sela poginuo je i jedan mladić iz Kruševca - kažu meštani.