Krijumčarenje, Horgoš
MUP
Krijumčarenje, Horgoš

MUP

Krijumčarenje, Horgoš, Foto: MUP

Ova impozantna količina cigareta otkrivena je na izlazu iz Srbije, u autobusu koji je prazan krenuo po putnike koji su u međuzoni čekali zamensko vozilo, jer se autobus kojim su putovali pokvario.

Tokom inicijalnog pregleda zamenskog autobusa beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao 53- godišnji vozač iz Obrenovca nisu primećena nikakva neslaganja, ali je vozilo upućeno na dodatni pregled skenerom zahvaljujući čemu je otkriveno da nešto sumnjivo ispunjava središnji deo tog prevoznog sredstva.

Naime, iza kuhinje i ispod frižidera u središnjem delu autobusa uočeno je prisustvo nepoznate robe kojoj u ovom delu vozila nije mesto. Кada su carinici skinuli tapacirung bočne stranice kreveta koja se naslanja na priručnu kuhinju – shvatili su da se radi o prepravljenom prostoru za krijumčarenje, tzv. bunkeru.

Taj prostor protezao se celom dužinom vozila: od zadnje strane kuhinje, preko poda, pa sve do središnjeg dela koji je bio do vrha nafilovan krijumčarnim cigaretama. Reč je o gotovo 325.000 cigareta sa severno- makedonskim akciznim markicama.

Carinici su nakon toga skinuli i frižider koji se nalazi uz bočnu pregradu toaleta i poslednjeg reda sedišta, pa su nakon podizanja ploče, otkrili još jedan bunker u kome se nalazio veći broj praznih plastičnih torbi, ali i jednu sa 210 paklica cigareta.

Iz ovog autobusa ukupno je izvađeno čak 16.214 paklica krijumčarenih cigareta, pa pošto njihova vrednost prelazi vrednost vozila, pored cigareta zadržan je i polovni autobus koji je bio prepravljen za krijumčarenje.

Upravo je zbog prepravljanja autobusa u svrhu krijumčarenja robe ovo delo okarakterisano kao krivično, te će protiv odgovornih biti pokrenut krivični postupak.

Pročitajte još: