Vikendica u koju je Serafin Manasić uvukao devojčicu
M. Jošida
Vikendica u koju je Serafin Manasić uvukao devojčicu

M. Jošida

Vikendica u koju je Serafin Manasić uvukao devojčicu, Foto: M. Jošida

Manasiću je smanjena kazna za četiri meseca zbog njegovih godina, lošeg zdravstvenog stanja i zato što dosad nije bio osuđivan.

- Po nalazu Apelacionog suda, prvostepeni sud je od otežavajućih okolnosti imao u vidu da je okrivljeni profesor u penziji, koji je prema sopstvenom kazivanju kao prosvetni radnik predavao velikom broju mladih generacija. Dakle, reč je o osobi koja u uređenoj socijalnoj zajednici ima povišenu društvenu odgovornost. U sklopu navedenog sud je imao u vidu činjenicu da između okrivljenog i oštećene postoji razlika u godinama od preko 50 godina, te da su radnje okrivljenog ostavile izvesne posledice kod oštećene - stoji u obrazloženju presude.
Prvi osnovni sud u Beogradu je 6. septembra 2019. osudio Manasića na godinu i po dana zatvora. On je uhapšen 21. maja 2018. oko pet ujutro, u Spartanskoj ulici u Ovči, zbog sumnje da je na silu uvukao Z. Đ. u svoju vikendicu i pokušao da je napastvuje. Posle bekstva devojčice iz vikendice užasa, drama se dodatno zakuvala!

Kada je njena porodica krenula kod osumnjičenog da se objasni s njim, on je ispalio hitac iz pištolja u vazduh.

- Z. Đ. je s dečkom šetala po Ovči, a Sarafin je sve to posmatrao i špijunirao ih je. Kada je krenula sama kući, on je jurnuo na ulicu, zgrabio je za ruku i ponavljao: „Hajde do mene“. Zaključao je kapiju i vrata od kuće, a onda joj je rekao „da želi da mu ona prenese svoju mladu energiju“, kao i „da je vrlo lepa i fina devojčica“. Odmah je nasrnuo na nju, gurnuo je na krevet, a onda počeo da joj otkopčava jaknu i da je dodiruje po grudima i nogama. Srećom, devojčica je ostala pribrana i uspela je na prevaru da ode iz predvorja pakla. Rekla mu je: „Hajdemo napolje da gledamo tvoje zečeve“, a on je na to pristao. Kada su izašli napolje, ona je uspela nekako da otključa kapiju, a zatim i da pobegne svojoj kući, koja je preko puta njegove - kazao je tada V. S., koji je porodični prijatelj i dečko sestre Z. Đ.

Policajac: „Snimamo film, ti si glavni glumac!“

U toku hapšenja Sarafin je ponavljao policajcima da su „ludaci“ i da ga ostave na miru.

- Vikao je: „Vi ste ludaci!“ a policajac mu je uzvratio: „Mi snimamo film, a ti si glavni glumac“, što nas je malo i nasmejalo! - kazao nam je tada očevidac.

 

Komentari (1)

ax

26.01.2020 09:23

E se.em vam sena sve sudstvo Bog dao onom ko je presudio ovako da se desi isto nešto slično ili još gore.