Andrija Drašković
Alo!/Ognjen Radošević
Andrija Drašković

Alo!/Ognjen Radošević

Ugradili mu stentove, Andrija Drašković, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

- Drašković se u KBC „Dedinje“ zadržao svega nekoliko dana i otpušten je u dobrom opštem zdravstvenom stanju. Kod nas su mu ugrađeni stentovi, intervencija je odlično prošla i zato je tako brzo mogao da ode kući. On sada nema nikakvih zdravstvenih smetnji i nastavio je sa normalnim životom - rekao je naš izvor iz bolnice.

Pročitajte još:

Drašković se posle izlaska iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, u oktobru 2013. godine, u kojem je služio kaznu zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38) u restoranu „Rojal knez“ 2000. godine, retko viđao u javnosti. Uglavnom je viđan sa suprugom Tamarom Nikšić na koncertima hrvatskih pevača, a pre dve godine je snimljen na proslavi 18. rođendana sina kojeg je dobio u braku sa Elenom Karić.

Preporučujemo i ovo:

U novembru 2016, mediji su pisali da su on i Aca Lukas zakazali rođendanske žurke u istom prestoničkom restoranu!

Posle izlaska iz zatvora, Drašković ne daje izjave medijima.

Zbog ubistva Plećića, po sudovima se povlačio više godina, da bi na kraju bio osuđen na devet godina zatvora, ali mu je ta kazna, na osnovu Zakona o amnestiji od 16. novembra 2012, umanjena za četvrtinu, tako da je iza rešetaka proveo šest godina i devet i po meseci.Hapšen je krajem juna 2015. u Splitu na osnovu naloga za hapšenje koje su izdale belgijske vlasti zbog ubistva albanskog emigranta Envera Hadrija, predsednika Pokreta za ljudska prava, koji je likvidiran krajem februara 1990. godine u centru Brisela. Posle desetak dana pušten je uz kauciju od 100.000 evra, a nedugo potom se vratio u Srbiju. Njegov advokat Veljko Delibašić je tada apelovao da se zaštite njegova osnovna ljudska prava, za koja tvrdi da su povređena hajkom koju porodica Hadri vodi u Belgiji.

Draškovićev advokat je tada ukazao da protiv njegovog klijenta nije podignuta optužnica za ubistvo Envera Hadrija, i da je poternica raspisana, jer, navodno, državni organi Belgije ne znaju gde je i ne mogu da stupe s njim u kontakt.