Božija droga
MUP
Božija droga

MUP

droga, Foto: MUP

"Sve mi je namešteno. Nemam nikakve veze s drogom, niti poznajem osobe koje su sa mnom optužene i osuđene. Godinu dana ne mogu da govorim i sada konačno želim da me svi čuju. Moja ćerka i ja smo žrtve"!

PROČITAJ JOŠ:

Ovim rečima započela je svoju ispovest Svetlana Popadić (47) iz Lopaša kod Požege, koja je pred Višim sudom u Čačku prekjuče osuđena na pet godina zatvora, dok je njena ćerka Ana (25) osuđena na tri godine zbog šverca 25 kilograma marihuane sa Kosova.

Droga, narkotici, ekstazi

MUP

Droga, Foto: MUP

Podsetimo majka i ćerka dospele su u centar narko-afere nakon što je policija prošle godine u Preljinama uhapsila popa Milana Jordovića (42) i transvestita Zorana Marinkovića (44), nekadašnjeg veroučitelja.

U njihovom autu je tada nađena marihuana, a oni su majku i ćerku optužili da su narkotike prevozili po njihovom nalogu u zamenu za pet hiljada evra. Nakon toga uhapšen je i Nenad Stojanović (40) iz Valjeva, od koga su, navodno, pop i transvestit preuzeli drogu.

Svetlana Popadić je nakon osuđujuće presude odlučila da prvi put iznese svoju verziju priče u javnost. U ispovesti ona kaže da je čitava afera montirana, kao i da ona i Ana nemaju veze sa drogom.

PREPORUČUJEMO:

- Sve je laž. Jedino što je istina jeste da smo Ana i ja majka i ćerka. Tog popa Jordovića, ali ni Stojanovića, uopšte ne poznajem, a Marinkovića samo na "dobar dan" jer je poznanik moje ćerke. Nas dve smo optužene i osuđene bez ijednog dokaza, već samo na osnovu njihovih izjava. Sve nam je namešteno, a ko se i šta krije iza svega ovoga, nadam se da će se saznati do kraja postupka - kaže Svetlana.

Zašto su se ona i ćerka, kako kaže, ni krive ni dužne našle u ovoj aferi, Svetlana kaže da može samo da nagađa.

- Ne mogu da tvrdim, ali smo verovatno iskorišćene da bi se sakrio neko drugi, i to zbog toga što sam ranije bila u automobilu u kome je na granici pronađena droga, a zbog čega je uhapšen vozač. Sedam meseci sam bila u zatvoru, pa posle još skoro pet u kućnom pritvoru. Zdravlje mi je narušeno i neprekidno trpimo torturu - završava.

Sveštenik Milan Jordović i transvestit Zoran Marinković ranije su sklopili sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom i osuđeni su na godinu dana kućnog zatvora. Nenad Stojanović osuđen je na pet godina zatvora.

Vratili joj automobile

Popadićeva je kazala da nije imala novac stečen prodajom droge.

- Nije tačno da mi je nakon hapšenja iz kuće uzet novac stečen krijumčarenjem droge. U pitanju je novac koji je oduzet od depozita menjačnice moje ćerke. Pisalo se i da su mi zaplenjeni automobili u kojima su bili bunkeri za drogu, ali i to je netačno, jer su mi kasnije svi vraćeni - kaže ona.

"Ništa nije dokazano"

Branilac Svetlane i Ane Popadić, advokat Slavko Petrić, kaže da je tokom postupka grubo kršen zakon.

- Uopšte nije dokazano da su Popadićeve angažovale sveštenika i veroučitelja da im preveze drogu. Kako je sud mogao da poveruje svešteniku koji je sam pogazio sve crkvene kanone? Tužilac je kršio zakon jer se služio nedozvoljenim metodama tokom postupka. Dokazi koji su vodili do oslobađajuće presude na čudan način su sakrivani ili nestajali, a od hapšenja mojih branjenica bili su u posedu organa postupka - kaže Petrić.