Zoran Z.
PrintscreenFacebook

 

Zoran Z.

PrintscreenFacebook

Zoran Z., Foto: PrintscreenFacebook

Osamnaestog juna 2020. oko 19.30 na ograđenom igralištu površine 860 kvadratnih metara na Bokshagener placu bilo je mnogo roditelja s malom decom.

Među njima je bila i Hajke S. (ime promenila redakcija „Berliner cajtunga“), koja se upravo spremala da krene kući s dvogodišnjom ćerkicom kada je neposredno ispred kapije primetila neobičnu scenu.

- Unutrašnji glas mi je govorio da tu nešto nije u redu. Onda se sve brzo odigravalo: uhvatio je devojčicu za ruku i krenuo, a dete ga je jednostavno pratilo. Bilo mi je jasno da moram nešto da preduzmem – kaže Hajke, koja je, držeći ćerku za ruku, potrčala prema kiosku koji drži Zoran Z. (44) i pozvala ga u pomoć.

Zoran se nije premišljao ni trenutka, pojurio je za muškarcem, koji je devojčicu podigao na krkače i ubedio ga da vrati dete majci.

Na snimku mobilnim telefonom emitovanom na „Bild njuzu“ vidi se kako Zoran prati muškarca i pita ga zašto je uzeo dete iz parka.

- Nije mi jasno kako nemački roditelji ostavljaju decu samu kod kuće s nekim bebisiterima, užas – odgovorio je on.

Zoran je insistirao da dete vrati majci, koja je u parku, na šta je ovaj na kraju pristao.

- Bio sam ovde, došao sam biciklom – izjavio je Zoran za "Bild njuz". Došla je ta žena, vikala je: „Zorane, Zorane, mislim da je onaj čovek oteo dete. Pomozi!“ Potrčao sam, zaustavio sam ga i pitao da je to njegovo dete. Odmah je rekao da nije. Pristao je da se vratimo. I sve se dobro završilo. Veoma sam ponosan, zahvaljujem Bogu što sam u pravo vreme bio na pravom mestu – izajvio je za „Bild njuz“.

Muškarac je uhapšen, uzeli su mu otiske prstiju i krv, ali je iste večeri pušten, jer „u tom trenutku nije bilo osnova za izdavanje naloga za hapšenje“, izjavio je predstavnik policije.

Kako prenosi „Berliner cajtung“, nema opasnosti od bekstva, a prema proceni Pokrajinske kriminalističke službe za delikte nad decom, reč je o psihički poremećenom čoveku, bez prepoznatljivih sklonosti ka pedofiliji, prenosi „Berliner cajtung“.

Slučaj je prijavljen Socijalno-psihološkoj službi okruga, koji će proveriti da li ima osnova za njegovo smeštanje u bolnicu.

U toku je istraga zbog sumnje za otmicu maloletnog deteta.

PROČITAJTE JOŠ: