Dušan Spasojević i Mile luković Kum
Arhiva
Dušan Spasojević i Mile luković Kum

MUP

Dušan Spasojević i Mile luković Kum, Foto: MUP

Nekadašnji komandir straže u Okružnom zatvoru u Beogradu Jordan Antonić tvrdi da je vođa Zemunskog klana Dušan Spasojević strašljiv i da se plašio zatvora i batina.

"Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića sam upoznao 1992. godine, kada je Spasojević zajedno sa članovima Pecinog klana pao u zatvor", rekao je Antonić, a prenele "Legende devedesetih".

"Stavljen je u samicu, u kojoj je bio 30 dana. Taj Peca je učio Spasojevića kako da meša drogu sa brašnom i praškovima, jer Dušan o drogi ništa nije znao. Spasojević je bio strašljiv čovek. Voleo je život, ali se bojao robije i batina. Nudio nam je novac da ga ne tučemo".

Antonić podseća da mu je Mile Luković bio kolega, jer je, pre nego što je došao u Beograd, bio zatvorski čuvar u Prištini.

Spasojević je, prema svedočenju Antonića, u CZ delio sobu sa jednim specijalcem iz JSO.

"Kada je Spasojević izašao iz zatvora, preko tog čoveka iz JSO sprijateljio se sa policajcima. Čak je dobio i policijski pištolj na poklon, ne znam da li je imao policijsku legitimaciju, ali mi se hvalio da može po Novom Beogradu da trguje heroinom i da to mora da plaća nekim ljudima 5.000 maraka mesečno", rekao je Jordan Antonić.

PROČITAJTE JOŠ: