Gabrijel Đorđević
Printscreen
Gabrijel Đorđević, Foto: Printscreen

Po procenama doktora, kako su nam rekli iz porodice ovog dečaka, operacija je trebalo da traje sat i po, ali su lekari u operacionoj sali proveli duplo više vremena usled složenosti intervencije. Naime, povrede oka su bile veće nego što se u prvi mah mislilo pa je tim lekara morao da dopre do oka preko obraza dečaka, umesto preko usne duplje. Operacija je na kraju izvršena uspešno i na radost svih, Gabrijel je mogao lepo da vidi na svoje povređeno oko.

Protestu su prisustvovali i članovi porodice, Gabrijelov stariji brat Šerif i rođaka Silvija Stevanović. Istakli su da su i dalje šokirani onim što se dogodilo.

- Shvatate li kolika je ovo trauma za Gabrijela. Mi Romi nikada ne tučemo decu, on nikada nije bio povređen i sada mu se dogodilo ovako nešto - rekla je Silvija Stevanović.

Poruku podrške pretučenom dečaku uputia je i svetska fudbalska zvezda Kilijan Mbape. On je na svom Instagram profilu podelio fotografiju uz opis "Policija sa nama, ne protiv nas"

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe) on Jun 1, 2020 at 7:51am PDT

Protestu su prisustvovali i predstavnici nekoliko udruženja za zaštitu građana, udruženja Roma, a istaklii su da je policija u ovom slučaju postupila sramno, te da silu ne bi smeli da upotrebljavaju ni prema kome, a kamoli prema dečaku koji ima samo 14 godina.

- Koliko će dece još biti podrvgnuto ovakvom nasilju. Ne možemo to više podneti - rekao je predstavnik jednog od udruženja.

Podsetimo, njega je u noći između 25. i 26. maja Brigada za borbu protiv kriminala privela u policijsku stanicu. Porodica ga je kasnije pronašla u bolnici sa povredama glave i lica.

Oni kažu da je tokom noći, policijska stanica u mestu Bondi pozvala porodicu i rečeno im je da je Gabrijel u pritvoru, i to zbog krađe skutera, u kojoj je navodno učestvovao sa još jednim mladićem.

Njegova majka kaže da je pitala za njegovo zdravlje i da joj je rečeno da je sve u redu. Ona je navela da je pozvala policijsku stanicu u osam sati ujutru, a zatim sat kasnije. Svaki put joj je rečeno da će je sin nazvati. Nešto kasnije stigao je poziv porodici iz Hitne pomoći bolnice Žan Verdije u Bondiju kako bi joj rekli da je njen sin prevezen iz policijske stanice u bolnicu.