Muž i žena pronađeni mrtvi u Sopotu
Printscreen
Muž i žena pronađeni mrtvi u Sopotu

Printscreen

Prema rečima našeg izvora iz policije, on je u nervnom rastrojstvu i pod uticajen alkohola i popijene veće količine lekova-sedativa, od gajtana napravio omču koju je obavio sebi oko vrata, a drugi kraj zavezao za granu drveta, piše Informer.

– Nakon toga skočio je sa stolice i njegovo telo se zanjihalo obešeno o granu. Taj čin video je Markov šestogodišnji komšija koji je odmah otrčao u svoje dvorište i o tome šta je video obavestio svoga oca Predraga J.

Čim je čuo šta se desilo Predrag je otrčao u komšijino dvorište i videvši Markovo telo kako se njiše obešeno o granu, odmah uhvatio Marka za noge i njegovo čitavo telo podigao sebi na ramena. Na taj način olabavio je pritisak omče na Markov vrat i, kako se kasnije ispostavilo spasao mu život-priča naš izvori dodaje:

- Dok je držao Marka na ramenima Predrag je pozvao svog oca Srđana da mu pomogne da ga skinu sa grane. Njih dvojica su brzo odvezali gajtan sa grane i omču sa Markovog vrata. Položili su Marka na zemlju i pošto nije disao Predrag je počeo da ga reanimira davajući mu veštačko disanje i na taj način uspeo da ga povrati.

U toku Markove reanimacije Predrag je rekao svom sinčiću da pozove hitnu pomoć. Dete je to učinilo i usplahiranim glasom reklo hitnoj šta se desilo. Srećom, dežurni dispečer shvativši ozbiljnost poruke uspeo da od deteta sazna adresu događaja, pa je odmah obavesti ekipu o čemu se radi.

Da li se lekovi zloupotrebljavaju?

 

Oni su u rekordnom vremenu, za dva-tri minuta stigli na mesto događja i preuzeli brigu o nesrećnem mladiću. Kako smo saznali od lekara iz bolnice mladić je u nesvesnom stanju primljen na urgentno odeljenje.

Nakon ukazane pomoći mladić je u komatoznom stanju pregledan skenerom, gde je utvrđeno da nema težih posledica i da mu je samo vratna hskavica blago istegnuta. Prema rečima lekara Marko N. se tokom noći probudio i u svesnom stanju prebačen je na odeljenje psihijatrije na dalji tretman.

Analizom krvi utvrđeno je da je u sebi imao veću količinu alkohohola u krvi, kao i psihoaktivne supstance poreklom od sedativa.

Spletom srećnih okolnisti i blagovremene reakcije Markovih komšija Predraga i Srđana, kao i na vreme dobijenog obaveštenja šta se dešava, koje je Predrag dobio od svog sinčića, spašen je jedan mladi život, te se može reći da su svi oni postali heroji dana u Požarevcu, a možda i u čitavoj Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ: