Nesreća kod reke Lim
RINA
Nesreća kod reke Lim

RINA

U stravičnoj nesreći kod Lovćenca, tri mlada života su ugašena, kada je mladić Danilo Dabanović (22) iz Lovćenca, vozeći BMW prema Železničkoj stanici, udario u most, a od stravično jakog udara u most nastradale su sve tri mlade osobe u vozilu, pored njega i dve maloletne devojke B. P. (17) takođe iz Lovćenca i M. V. (17) iz Vrbasa.

Kako Kurir nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, mladić Danilo i devojka iz Lovćenca B.P. vozili su ka Železničkoj stanici svoju drugaricu M.V. posle druženju u subotu noću. Ona je vozom trebalo da otputuje kući, za susedno mesto Vrbas.

Dve devojke su se znale iz škole, obe su pohađale srednju školu u Vrbasu, gde su učile farmaceutsku struku. Međutim, nesreća kod neobičnog mosta zaustavila je njihov dalji put do stanice i presekla im životni put. Preminuli su kod mosta, u koji su udarili automobilom.

Kako nezvanično saznajemo, troje mladih je poginulo kasno noćas ili u ranim jutarnjim satima u nedelju, vraćajući se najverovatnije s druženja.

Policija je potvrdila tragičnu saobračajnu nesreću, a Osnovno tužilaštvo u Subotici je završilo uviđaj i poslalo tela na obdukciju, na Institut u Novi Sad.

Iz Tužilaštva su potvrdili za Kurir da je vozilom verovatno upravljao mladić, vozili su Ulicom 13. jula, iz Lovćenca prema Željezničkoj stanici a verovatno je da je zbog brže vožnje izgubio kontrolu nad vozilom, udario u betonski most. Vozilo se prevrnulo, i upalo u kanal ispod mosta i potpuno je smrskano.

Dvoje mladih je tada ispalo iz vozila u vodu, a treća osoba pronađena je u automobilu.

Istraga će utvrditi detalje nesreće i proveriti okolnosti u kojima su život izgubili troje mladih.

Meštani Lovćensa su u bolu i šoku. Nekoliko njih tvrdi da je taj most na veoma čudnom mestu sagrađen usred njiva i parcela, izvan naseljenog dela i da se čude da već ranije neko nije stradao kod tog mosta.

Taj put je prometan i na najprometnijem delu preseca ga most. Nekoliko mladih je bilo na mestu nesreće, čim su čuli šta se dogodilo, došli su do mosta, jer su se neki od njih poznavali sa stradalima.

Svi žale za velikom tragedijom sve tri porodice i nestalim mladim životima. Jedna meštanka Lovćenca kaže za Kurir, da poznaje porodicu Dabanović, da imaju još dve mlađe kćeri, da su vredni i radni svi bili.

-Velika tuga je ovo, izgubiti tako decu na početku života. To su bila sve pametna i lepa deca, znamo porodicu, prvo mi je unuka rekla šta se desilo, eto ko bi očekivao da na ovom mostiću, koji preseca asfaltnu ulicu, izgube život, kaže meštanka Lovćenca.

Porodice nastradalih su u velikom bolu, meštani su puni razumevanja, ali niko od familija nije mogao da govori o nesreći koja ih je zadesila.

PROČITAJTE JOŠ: