Mika Aleksić
Alo/ Ilustracija
Mika Aleksić

Alo/ Ilustracija

Foto: Alo/ Ilustracija

Miroslav Mika Aleksić (69), reditelj i vlasnik škole glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu nije želeo da odgovara na konkretna pitanja o teškim optužbama za koje se tereti.

Kratko negirao

Kako Kurir saznaje, reditelj je izneo samo kratku odbranu, ali nije želeo da govorio o pojedinostima.

- Aleksić je govorio šturo i uopšteno. Rekao je da generalno nije kriv, da nikada nijednu učenicu nije seksualno zlostavljao, da je u šoku i da ne zna zbog čega ga devojke posle toliko godina optužuju - otkriva izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, odbrana Miroslava Aleksića svela se na nekoliko rečenica u kojima on samo negira ono što mu je stavljeno na teret.

- Svako ko je uhapšen i osumnjičen, a potom izveden pred tužilaštvo, ima zakonsko pravo da odbranu iznese ili da se brani ćutanjem. Aleksić je uradio „nešto između“. Naime, uobičajeno je da onaj ko odluči da se brani od optužbi, naročito kada su one ovako teške, detaljno govori o tome šta se događalo, kakve je odnose imao sa učenicama i da, u prilog svoje nevinosti, govori o pojedinim detaljima koji bi mogli da mu pomognu kao dokaz tokom postupka, odnosno da potvrde njegovu nevinost - objašnjava izvor Kurira.

Reditelj, prema njegovim rečima, o detaljima nije želeo da priča.

- Odlučio je da ukratko negira sve što mu je stavljeno na teret. Odmah je rekao i da ne želi u ovoj fazi da odgovara na pitanja koja bi mu bila postavljena - dodaje naš sagovornik i objašnjava da je uobičajena procedura tokom saslušanja da posle neometanog iznošenja odbrane tužilaštvo, ali i advokati postavljaju pitanja.

- Iznošenje odbrane, posle koje mu je sud odredio pritvor do 30 dana, trajalo je kratko, za razliku od saslušanja tri oštećene, među kojima su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje je trajalo satima. Njima su pitanja postavljali i zamenik tužioca, njihovi zastupnici i branilac Miroslava Aleksića - kaže on.

Naknadno izjašnjenje

Kako je Kurir pisao, tri devojke koje su do sada saslušane detaljno su opisivale kako je funkcionisala Aleksićeva škola glume i kako je zloupotrebio njihovo poverenje i seksualno ih zlostavljao.

- Odbranom koju je osumnjičeni izabrao praktično ništa nije pojasnio, ali se zvanično nije branio ćutanjem - kaže izvor i objašnjava da Aleksić naknadno može da zatraži da iz Centralnog zatvora ponovo bude doveden u tužilaštvo i da naknadno progovori o svim optužbama.

On je uhapšen 17. januara, a dva dana kasnije mu je određen pritvor.

Nastavlja se prikupljanje dokaza

Saslušanje svedoka u istrazi protiv Aleksića trebalo bi da bude nastavljeno krajem nedelje, kada bi iskaze trebalo da daju i ostale devojke koje su ga prijavile, a potom će u tužilaštvo biti pozvani svedoci, među kojima su zaposleni u školi, njegova supruga Biljana Mašić i glumac Ivan Zarić.

- Devojka koja je poslednja prijavila profesora glume biće neuropsihijatrijski veštačena pre saslušanja, s obzirom na svoje godine, ali i kratak vremenski razmak u kom se sve dogodilo - kaže izvor iz istrage.

BONUS VIDEO

Pročitajte još:

Komentari (1)

Patriota

28.01.2021 04:18

Pošto je zatvorena Mikina škola, sad naše prostitutke, pardon, glumice i voditeljke mogu da upišu školu glume na PINK I HAPPY TV. Nastupaće u ZADRUZI I U PAROVIMA i biti će POŠTENE.