Aleksandar Halabrin
Printscreen Facebook
Aleksandar Halabrin

Printscreen Facebook

Aleksandar Halabrin, Foto: Printscreen Facebook

Telo Aleksandra Halabrina pronađeno je 16. aprila i po nalogu tužilaštva poslato je na obdukciju kojom će se utvrditi ne samo tačan uzrok smrti mladića, već će odgovoriti na pitanje da li je nesrećni mladić pre smrti bio mučen.

Ovakve sumnje rodile su se imajući u vidu da je telo mladića pronađeno u plitkoj jami iskopanoj na jednom imanju u Parcanima kod Sopota, potpuno nago i bez ličnih stvari, a na telu je bilo brojnih povreda. Osim odeće koja je nedostajala, Aleksandrova porodica kaže da je kod sebe zasigurno imao i dva mobilna telefona o kojima se sada ne zna ništa.

Aleksandrov brat je ranije za "Blic" ispričao da mu je potpuno nejasno kako je Aleksandar dospeo u Sopot, budući da prema njegovim saznanjima, tamo nikada nije odlazio. Istragom će se takođe utvrditi da li je Aleksandar ubijen tu gde je i zakopan ili je to učinjeno na nekom drugom mestu.

- Kada smo išli da preuzmemo telo, samo su nam rekli da je ubijen hicem u glavu. Sahranili smo ga u petak. Bili su tu i njegovi drugovi iz Beograda, Novog Sada... - je Aleksandrova baba Mara Halabrin.

FB Post
Mladićevo telo sasvim slučajno pronađeno je 16. aprila oko 10 sati ujutru. Mirko Maksimović čuvao je koze tog dana, a sa njim su bili i psi. Iznenada su počeli da laju i kopaju po zemlji, a Maksimović je prišao da vidi šta je to toliko uznemirilo pse i šokirao se strahovitim prizorom.

Telo je prebačeno na Institut za sudsku medicinu u Beogradu. Odatle na groblje u Janošik, gde je mladić i sahranjen.