Aleksandra Božić
Printskrin
Aleksandra Božić

Printskrin

Aleksandra Božić, Foto: Printskrin

Aleksandra Božić (20), studentkinja iz Novog Sada, čije je telo pronađeno u nedelju veče, sahranjena je juče na Novom groblju na Petrovaradinu.

Jauci, jecaji i plač parali su tišinu na groblju, a Aleksandrina majka Ivana Dragović, njen brat Luka i otac Dragan, kao i brojni prijatelji i rođaci i juče su se pitali zbog čega je lepa Aleksandra mogla nauditi sebi.

- Zlato mamino, srećo naša, zašto to uradi? Joj, gde sam ja to došla? Anđele mamin - jecala je majka na sav glas.

Sveštenik držao govor

U ime porodice, ispred kapele, jedan od četiri sveštenika održao je oproštajni govor.

- Smrt je ono što dođe svima nama, a ne znamo ni otkud, ni zašto baš tada. Pogotovo je običnom ljudskom umu neshvatljivo kad ode neko ovako mlad - rekao je on.

U nepreglednoj, tužnoj koloni svi su se pitali o tragičnoj smrti.

- Otišlo je naše milo dete, ali bez odgovora na pitanje zašto. To će ostati za sve nas večita zagonetka i pitanje da li je moglo, a moglo je drugačije - prokomentarisala je Aleksandrina profesorka, piše list.

Sahranjena u belom sanduku

Majka Ivana se jedva kretala u koloni. Nije spuštala ruke sa belog kovčega, dok su brata Luku stalno pridržavali.

- Ne, nemojte da je spuštate u raku, ćeri moja, lutko moja, gde ćeš bez mene? Nigde nisi išla bez mene i bate. Joj, nemojte kad vas molim, kako će ona tamo sama, tako nežna i krhka - naricala je majka dok su kovčeg spuštali u grob.

Podsetimo, nestanak Aleksandre Božić prijavljen je u subotu. Ronioci su dan potom pronašli njeno beživotno telo u Dunavu.

 

Komentari (3)

Milena

08.08.2018 17:40

Zašto tako lepa devojka nije imala drugi izbor? Drugarice znaju. Jadna majka, ostatak života pitaće se gde je pogrešila.

Maki

08.08.2018 19:32

Sumnjivi su mi razlozi zbog kojih je ovako mlada, lepa i uspešna devojka, odlučila da sebi prekrati život! Šta je bio okidač, te kobne večeri u kafiću?! Trebalo bi ponovo preispitati svaki detalj, svaku reč, ljudi iz tog društva, te večeri, a nešto mi sluti da brat krije neku strašnu istinu, da je ostao nedorečen...

Borka

08.08.2018 20:46

Tugaaa.tesko majci koja sahrani svoje dijete..Nazalost i ja sam svog jedinog sina izgubila pre 2.5 god...i nikad se necu pomiriti sa tim...nemoguce..