ubistvo, austrjska policija, Salcburg
Youtube/Salzburg24
ubistvo, austrjska policija, Salcburg

Youtube/Salzburg24

Policija, Foto: Youtube/Salzburg24

Aleksandra R. (48) i njen prijatelj Mladen Đ. (51) uhapšeni su zbog sumnje da su od kraja marta jednog biznismena s kojim je ona ranije bila u vezi ucenjivali i tražili mu novac, uz pretnju da će njihove kompromitujuće snimke seksa iz perioda kada su se viđali dostaviti članovima porodice ovog Beograđanina!

Poplava

Tanjug

- Oštećeni je najpre pristao da im plaća 150 evra mesečno, a onda im je dao još 4.000 evra kako bi prestali da ga ucenjuju. Kako se sumnja, oni su nastavili s ucenom i tražili mu dodatnih 15.000 evra kako bi uništili kompromitujući materijal - saopštila je juče policija.

Finansijski pomagao

Aleksandra R. je, kako Kurir saznaje, do pre nekoliko meseci bila u vezi sa žrtvom ucene. Navodno, on joj je i tada finansijski pomagao, a kada su prekinuli odnos, ona nije htela da se pomiri s tim da više nisu zajedno i da je on neće finansirati. Odlučila je da unovči snimke i fotografije koje su napravili tokom seksualnih odnosa.

- U svemu joj je pomogao i njen prijatelj Mladen Đ. Beograđaninu su slali poruke preko Vajbera. On je neko vreme pristajao da im plaća, plašeći se da se ne obruka kod porodice, i dao im je 4.000 evra. Međutim, pošto ni posle toga nisu prestali da mu prete da će snimke videti njegova porodica, on ih je prijavio policiji - objašnjava izvor i nastavlja:

PROČITAJ JOŠ:

Sve prijavio policiji

- Insistirali su da im plati još 15.000 evra da bi, navodno, uništili materijal. On je tada shvatio da ga nikada neće ostaviti na miru ukoliko bude pristao i zbog toga je sve prijavio nadležnima. Ugovorio je sastanak s njima u jednom kafiću u poznatom tržnom centru u Beogradu i policija im je stavila lisice tokom primopredaje novca - otkriva sagovornik.

Pušteni na slobodu

Aleksandra R. i njen prijatelj Mladen Đ. na saslušanju u Trećem osnovnom tužilaštvu priznali su da su ucenjivali Beograđanina.

KBC

Tanjug/ Sava Radovanović

- Ona je priznala da su bivšem ljubavniku tražili novac, ali je pokušala da se opravda tvrdeći da je on upropastio nju i njen život - kaže izvor. Posle saslušanja njima nije određen pritvor i pušteni su da se brane sa slobode.

Kako naš izvor otkriva, iako Aleksandra i Mladen tvrde da su prijatelji, ne isključuje se mogućnost da su oni u intimnim odnosima i da su zajedno smislili plan osvete bivšem ljubavniku Aleksandre R.

Slični slučajevi

Anabela Šćekić (39), zvana Tigrica, bivša učesnica rijalitija "Maldivi", i dvoje njenih prijatelja uhapšeni su u februaru prošle godine zbog sumnje da su porno-snimcima ucenjivali za 20.000 evra biznismena kog su prethodno snimali tokom seksualnih odnosa.

Tri Novosađanke uhapšene su 2016. pošto su od jednog beogradskog biznismena, koji je oženjen, uspele da iznude 30.000 evra na osnovu njegovog video-snimka koji je napravio sa jednom od tri osumnjičene